1 C
Purmerend
zondag 3 december 2023
HomePurmerendGemeentelijke zoektocht naar opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne

Gemeentelijke zoektocht naar opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne

Purmerend – De Gemeente Purmerend gaat op zoek naar opvanglocaties voor vluchtelingen uit Oekraïne. Daarbij kijkt de gemeente naar opvanglocaties voor zowel tijdelijke opvang als ook naar mogelijkheden voor de langere termijn.

“De oorlog in Oekraïne heeft de wereld opgeschud en raakt ons allemaal. We leven mee met iedereen die hierdoor getroffen wordt. Voor de gevolgen van de oorlog dragen we allemaal verantwoordelijkheid.”, schrijven burgemeester Bijl en wethouder Kroese in een brief aan de gemeenteraad.

Bereidheid van inwoners om bij te dragen

Het college treft alvast voorbereidingen voor wat komen gaat. “We zijn gestart met het inventariseren van locaties die gebruikt kunnen worden voor de tijdelijke opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Daarnaast zien we in onze gemeente bereidheid van inwoners om vanuit hun eigen woning bij te dragen aan de opvang van vluchtelingen; we juichen die initiatieven toe en brengen in kaart wat er nodig is aan ondersteuning. Daarbij betrekken we maatschappelijke- en vrijwilligersorganisaties en hebben we goed contact met onze buurgemeenten binnen de veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland.”

Bij de gemeente zijn de eerste vragen al binnengekomen. “We openen een loket als centraal punt voor vragen. Op Purmerend.nl/oekraine is binnenkort meer informatie te vinden. Ook hebben we het eerste contact gelegd met de Oekraïense gemeenschap in Purmerend, om te kijken wat ze nodig hebben en ze een hart onder de riem te steken. Binnenkort zullen ook wij als teken van steun de Oekraïense vlag hijsen op de Kaasmarkt.”Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,741FansLike
2,522VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte sneeuw
1 ° C
2.2 °
-0 °
83 %
1.8kmh
34 %
zo
2 °
ma
2 °
di
4 °
wo
7 °
do
4 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.