16.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomePurmerendLogo Kinderopvang Purmerend BSO World of Xperience onthuld

Logo Kinderopvang Purmerend BSO World of Xperience onthuld

Purmerend – Vanmiddag was de onthulling van het logo van de nieuwe buitenschoolse opvang ‘World of Xperience’ van Stichting Kinderopvang Purmerend (SKOP) in H20 Esports Campus. Dit is het grootste permanente esports en gaming center van Europa waar gaming, esports en creative tech centraal staan. Het nieuwe logo werd onthuld door Corine Laurant, bestuurder van SKOP en Andrea.

De buitenschoolse opvang (BSO) is hiermee helemaal klaar om de digitale weg in te slaan. Het unieke van de deze BSO is dat het helemaal in het teken staat van gamen, vloggen, esporten, drones besturen, virtual reality én nog veel meer hightech. Uiteraard kan er op deze BSO ook nog gewoon ouderwets geknutseld worden.

Andrea, die het nieuwe logo samen met Corine onthulde, vindt het helemaal te gek om op deze BSO te zitten. Ze wil video’s editen maar niet echt filmen. “Filmen dat doen anderen en dan gaan we kijken wat we ervan kunnen maken.” Fotograferen is ook haar ding. ‘Ouderwets’ haken en knutselen vindt ze ook helemaal te gek.

Tekst gaat door onder foto

Bestuurder Corine Laurant vindt het belangrijk dat kinderen al op vroege leeftijd kennis maken met deze nieuwe technieken. “De kinderen van nu zijn al enorm technisch en bezig met computers. Ik vind echt dat wij als kinderopvang dat aanbod van nieuwe technieken moeten doen en niet blijven hangen in de oude vaardigheden maar vooral een stap verder moeten maken. Dat maakt deze BSO uniek en vandaar deze buitenschoolse opvang.”

Het logo is ontworpen door Joerie Postma. “Het kader is een soort schild. Dit schild staat voor bescherming. De robot is de toekomst – high-tech en inspireren tot de mogelijkheden en het brengen van mogelijkheden. De robot is een soort game karakter. De robot moet inspireren.”

Wist je dat gamen je slimmer kan maken? Digitaal spelen heeft positieve invloeden op onder andere: doorzettingsvermogen, reactievermogen, probleemoplossend vermogen, geduld, samenwerken, creativiteit en mediawijsheid. In deze BSO leert het kind spelenderwijs verschillende vaardigheden om in de toekomst te kunnen functioneren in een snel veranderende maatschappij. Hij of zij wordt klaargestoomd tot digital expert van de toekomst.

Fotografie: Regio Purmerend
Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.6 ° C
17.8 °
15.5 °
70 %
1.8kmh
100 %
zo
17 °
ma
23 °
di
18 °
wo
21 °
do
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.