22 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeRegionaalDrie Noord-Hollandse Bureaus Discriminatiezaken bundelen krachten in nieuwe campagne

Drie Noord-Hollandse Bureaus Discriminatiezaken bundelen krachten in nieuwe campagne

Regionaal – Vandaag op de Internationale Dag tegen Racisme en Discriminatie lanceren drie Bureaus Discriminatiezaken uit Noord-Holland de campagne #wijstaannaastje. In 2021 steeg het aantal discriminatieklachten bij deze bureaus met 5% ten opzichte van 2020. Toch weten veel mensen nog niet dat ze terechtkunnen bij het Bureau Discriminatiezaken in de regio’s Kennemerland, Zaanstreek/Waterland en Noord-Holland Noord voor ondersteuning bij of vragen over discriminatie. Door de mensen achter de organisaties een gezicht te geven, willen de bureaus met de campagne de stap verkleinen om advies te vragen en ongelijke behandeling te melden.

In Nederland hebben jaarlijks tienduizenden mensen te maken met discriminatie. Afgelopen jaar kwamen er veel meldingen binnen over de coronamaatregelen. Mensen voelden zich als ongevaccineerden of weigeraars van de QR-code buitengesloten van het maatschappelijk leven. De meeste klachten gingen echter, net als in de voorgaande jaren, over afkomst en huidskleur. Discriminatie is wijd verbreid, maar extra zichtbaar en voelbaar in de eigen woonwijk, op de arbeidsmarkt en in de openbare ruimte.

#wijstaannaastje

Met de campagne willen de bureaus hun naamsbekendheid in de provincie Noord-Holland vergroten en ondersteuning bieden bij discriminatie-ervaringen en vragen. Discriminatie ervaren is stressvol en kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid en het zelfbeeld. Erover praten vraagt daarom om een veilige omgeving. Omdat de antidiscriminatiebureaus nog te weinig bekend zijn, kan de drempel om hulp te zoeken of advies te vragen hoog zijn. Waar andere antidiscriminatiecampagnes meer nadruk leggen op de verschillende vormen van discriminatie of op de slachtoffers, wil de #wijstaannaastje-campagne aandacht vragen voor waar je terechtkomt als je met discriminatie te maken krijgt en wat er gebeurt als je de bureaus inschakelt. De ‘wij’ in de #wijstaannaastje-campagne staat dan ook voor de antidiscriminatiebureaus, de medewerkers en het platform. De groep mensen die klaarstaat om te luisteren naar je verhaal en je verder te helpen.

Frederique Janss, Directeur Bureau Discriminatiezaken Kennemerland: “Door de medewerkers achter de organisatie te laten zien, maken we duidelijk dat we dichtbij zijn. Dat mensen zien dat ze in het geval van discriminatie bij ons terechtkunnen voor vragen, een luisterend oor en advies.”

De campagne zal drie jaar lopen, waarbij de lancering van de website wijstaannaastje.nl vandaag het startsignaal zal zijn. Vervolgens zal de campagne worden uitgerold op sociale media en ook offline worden uitgebouwd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,969FansLike
2,556VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
22 ° C
22.8 °
20.5 °
70 %
1.3kmh
69 %
di
21 °
wo
21 °
do
23 °
vr
21 °
za
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.