22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomeRegionaalVandaag geen treinen meer, technische problemen te groot

Vandaag geen treinen meer, technische problemen te groot

Regionaal – Er zullen vandaag geen treinen meer rijden, dat laat de NS weten. De technische problemen die al een groot deel van de dag spelen blijken te groot om op te lossen. Eerder vandaag was er sprake dat de treinen niet zouden rijden tot 17:00 uur. Dit werd later bijgesteld tot 20:00 uur.

De treinen kunnen niet meer verder rijden vanwege een verstoring in het planningssysteem, dat onder meer bijhoudt waar machinisten rijden en waar verstoringen zijn. Om veiligheidsredenen heeft de NS besloten om alle treinen stil te zetten. Ook is de actuele reisinformatie verstoord waardoor de online reisplanner veel onjuiste reisadviezen toont.

Op social media wordt gespeculeerd dat de Nederlandse Spoorwegen slachtoffer is geworden van een cyberaanval vanuit Rusland. Afgelopen woensdag zijn immers ook de nationale Italiaanse spoorwegen (FS) door een cyberaanval lamgelegd. Iets wat een woordvoerder van de NS niet kan uitsluiten. “We moeten eerst goed onderzoeken naar wat er precies aan de hand is. Helemaal uitsluiten dat er sprake is van een cyberaanval kan ik niet.”

“Hoewel de oorzaak van de storing inmiddels verholpen is, is de impact groot. Om betrouwbaar te kunnen opstarten, moeten systemen geüpdatet worden en treinen op de juiste plaats worden gebracht”, schrijft de NS is een persbericht. De vervoerder biedt zijn excuus aan voor alle ongemak. De verwachting is dat morgen de treinen weer rijden.

De NS adviseert om niet op reis te gaan. Wie al onderweg is, moet ander vervoer zoeken en de reis plannen via de 9292-app.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.