18.2 C
Purmerend
dinsdag 16 juli 2024
HomePurmerendBuurtbewoners Weidevenne betrappen inbrekers: “In no time stond ik op mijn blote...

Buurtbewoners Weidevenne betrappen inbrekers: “In no time stond ik op mijn blote voeten buiten”

Purmerend – Een bewoner van de Weidevenne lag net een half uur te slapen, toen hij vaag geroep en gegil hoorde. Toen drong het door: “Er zijn inbrekers!”, gilde de stem. “Ze zijn hier!” Direct sprong de man op, trok een broek aan, pakte zijn sleutelbos. “In no time stond ik op mijn blote voeten buiten. Tijd om schoenen aan te trekken had ik niet.”

Drie mannen waren omstreeks 01:30 uur op boevenpad in de omgeving van de Bromostraat, toen ze werden opgemerkt door een buurtbewoner. Deze sloeg alarm en nog voor de politie arriveerde hadden zich meerdere bewoners buiten verzameld. Meerdere eenheden politie waren snel ter plaatse. De mannen hadden zich inmiddels ergens in een tuin verstopt. Buurtbewoners en politie sloten gezamenlijk de omliggende stegen af, waarna een agente met politiehond twee van de drie verdachten snel had gevonden. Een derde man wist te voet te ontkomen en is nog steeds voortvluchtig.

Twee verdachten werden door de politie aangehouden. Het gaat om een 30- jarige man uit Den-Haag en een 26-jarige man uit Schiedam. Bij fouillering werd er door de politie inbrekersgereedschap gevonden. Dit is in beslag genomen. Er werden geen inbraaksporen bij de woning gevonden.

Later bleek dat de aandacht van de verdachten gericht was op het stelen van een motorfiets, zo verklaarde de politie. De betrokken buurtbewoners hebben een korte nacht gehad. “Toen alles achter de rug was, heb ik eerst een half uur op de bank gezeten. Omdat de wekker weer om 06:00 uur ging, probeerde ik toch maar te gaan slapen. Mijn lijf zat zo vol met adrenaline dat het onmogelijk was de slaap te vatten. Uiteindelijk ben ik rond 05:00 uur, weer terug op de bank, nog even in slaap gedommeld. Ik ga vanavond vroeg naar bed.”

Getuigen gezocht

De politie komt graag in contact met mensen die mogelijk getuige waren, iets gehoord of gezien hebben. Daarnaast is de politie ook op zoek naar mensen die beschikken over beelden die bijvoorbeeld gemaakt zijn via een beveiligingscamera of een videodeurbel. Beschikt u over zo’n camera en heeft u beeldmateriaal? Dan komt de politie graag met u in contact. U kunt contact opnemen via 0900-8844.

Foto’s: aangeleverd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

 1. Ik weet het niet: als het verhaal de waarheid is hebben de buurtbewoners alert gereageerd.

 2. Ik heb niks gezien maar jullie moesten mij wel hebben he ,kut politie mij staande houden aan houden terwijl ik in de weidevenne woon ik ben zelf dakloos zit bij vrienden en vriendinnen en af en toe me moeder ! Jullie moesten je schamen mij te beschuldigen
  Gelukkig hebben jullie nu de echte boeven
  Omdat ik jullie een bek gaf van achter moeten jullie wezen doe je werk beter volgende keer niet zomaar iemand beschuldigen he want ik sta me mannetje wel!!
  En 2 honden heb ik ook meneer politie en 3
  Volgende keer als je de naam jesse hilkman ziet help je me !! Want is een no go hoe jullie mij beschuldigden !
  Hou er niet van want heb een Trauma door jullie politie die mensen lopen ook nog door jullie rond waneer word daar eens na geleken dan he vrienden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
lichte regen
18.2 ° C
19.6 °
17 °
69 %
4.5kmh
57 %
di
18 °
wo
21 °
do
23 °
vr
26 °
za
27 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.