21.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomeRegionaalJe eigen kentekenhistorie aanvragen bij RDW is voortaan gratis

Je eigen kentekenhistorie aanvragen bij RDW is voortaan gratis

Regionaal – De RDW heeft het makkelijker gemaakt om de voertuiggeschiedenis tot 9 jaar terug op te vragen. Consumenten die online hun voertuighistorie in wilden zien, moesten hier tot voor kort voor betalen. Maar dat is in strijd met de wet en daarom trok de Consumentenbond aan de bel bij de Autoriteit Persoonsgegevens (AP)

Via de website van de RDW kunnen consumenten gratis controleren welke kentekens op dit moment op hun naam staan. Maar wie wilde opzoeken welke kentekens in het verleden op zijn naam stonden, moest daar € 4,65 voor betalen. De kentekenhistorie gratis opvragen kon alleen via een brief met een kopie van het identiteitsbewijs. 

Belemmering

Volgens de Consumentenbond was de werkwijze van de RDW in strijd met de privacywet. Die schrijft voor dat consumenten zonder belemmering alle persoonsgegevens moeten kunnen opvragen die een organisatie van ze heeft. De RDW stelde echter dat ze voor het gevraagde bedrag extra gegevens leverden. Daarop vroeg de Consumentenbond de AP om uitsluitsel. 

Aangepast

De AP gaf de Consumentenbond gelijk en droeg de RDW op de inzageprocedure aan te passen. Dat hebben ze gedaan. Via de site van de RDW kunnen consumenten nu met hun DigiD gratis een inzageverzoek doen. De Consumentenbond nam de proef op de som en kreeg binnen 2 weken een aangetekende brief met daarin alle gevraagde gegevens tot 9 jaar terug.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.9 °
19.4 °
71 %
3.6kmh
60 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.