20.3 C
Purmerend
zondag 21 juli 2024
HomePurmerendBewoners Schoffelstraat zijn overlast woning AOP zat "welk ‘geval’ krijgen we nu weer...

Bewoners Schoffelstraat zijn overlast woning AOP zat “welk ‘geval’ krijgen we nu weer in de woning?”

Purmerend – Bewoners van de Schoffelstraat zijn het zat. Zat van de woning van het AOP (Algemeen Opvangcentrum Purmerend) in dezelfde straat. De druppel was de grote politiemacht die een paar weken terug in de straat was omdat er sprake zou zijn van een wapen in de betreffende woning.

De bewoner is na een paar uur door een speciaal interventieteam aangehouden. In de woning is een wapen gevonden en een grote zak geld. En dit is niet de eerste keer dat er wat gebeurt in de straat waar bewoners van de woning betrokken zijn geweest. 

Zo is er in de afgelopen drie jaar sprake geweest van een bewoner die vrouwen lastig viel met oneerbare voorstellen. “Ik heb staan schreeuwen toen hij mij klemzette tijdens het uitlaten van de hond”, zegt een bewoner. “Gelukkig kwamen er, door het schreeuwen, buurtbewoners aan die mij ontzet hebben.” Een andere keer was er een groot feest tot diep in de nacht. “Toen de politie kwam, gingen een paar het dak op. Ik heb ze toen van het dak gepraat en de politie heeft ze ingerekend. Daarvoor was er een bewoner die in de drugshandel zat. Kwamen de auto’s in de avond en nacht de straat inrijden. En dan praat ik nog niet over de aantal keren geluidsoverlast tot diep in de nacht. Zo zijn er nog ontelbare incidenten, waar al dan niet politie bij is gekomen. Eigenlijk teveel om op te noemen.”

Dat het AOP een woning nodig heeft om de dakloze medemens op te vangen, begrijpen de bewoners wel. “Maar als we met het AOP en de wijkmanager afspraken maken over hoe ze hiermee omgaan en hoe ze met de buurt zouden communiceren, dan worden deze afspraken niet nagekomen. Dit vergroot het vertrouwen in deze organisatie natuurlijk niet.” Een andere bewoner geeft aan dat er verschillende keren door het AOP is aangeven dat er niet de ‘zwaarste’ gevallen zouden worden geplaatst. “En dit gebeurt dus niet. Het lijkt wel steeds gekker te worden.”

De bewoners zijn het zat en willen niets liever dat de woning weer vrij komt in de markt. “Dit gaat niet zo langer. Wat als die gozer opeens gek was geworden en met dat wapen in het rond was gaan schieten?”, vraagt weer een andere bewoner zich af. “En welk ‘geval’ krijgen we nu weer in de woning? Dit is een kinderrijke buurt.”

De bewoners roepen dan ook het AOP op om te gaan communiceren en te luisteren zodat het eventuele draagvlak vergroot kan worden en als dat eventueel niet kan om de woning te sluiten. “Toen ik belde nadat die man met dat wapen was gearresteerd, gaf een medewerker aan dat een wapen ook in een ‘normale’ woning gevonden had kunnen worden. Dat is bagatelliseren van het probleem.” Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. ‘De bewoner is na een paar uur door een speciaal interventieteam aangehouden. In de woning is een wapen gevonden en een grote zak geld. En dit is niet de eerste keer dat er wat gebeurt in de straat waar bewoners van de woning betrokken zijn geweest.’

    Het is terecht wat op Facebook wordt geschreven door Jeffrey Rietveld:
    ‘Gek, normaal gaat een woning waar een wapen gevonden wordt voor maanden dicht!!
    Nu niet, gek.’

    Je zult er bij in de buurt wonen (er is al veel meer gezeik geweest) en bovendien zijn er ook bewoners die wél de ‘goede’ kant op willen……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,963FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
20.3 ° C
21.1 °
18.9 °
74 %
1.8kmh
100 %
zo
23 °
ma
22 °
di
20 °
wo
20 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.