13.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
Home112Gamen met de politie en tegelijkertijd leren over cybercrime in H20

Gamen met de politie en tegelijkertijd leren over cybercrime in H20

Purmerend – Jongeren in Purmerend zetten gistermiddag alles op alles om de digitale wijkagent in het stof te laten happen. In de e-sporthal van H20 in Purmerend kon er vijftig euro gewonnen worden als je agent Jaap verslaat in een race. “Ik heb veel getraind en heb al 500 uur in het spel zitten”, zegt de 15-jarige Thomas. De race is gelijk een mogelijkheid voor de politie om met de aanwezige jongeren te praten over cybercrime.

De online criminaliteit is ongeveer twee keer zo hoog als ‘normale’ criminaliteit weet wijkagent Jaap. Hij wil de jongeren door het organiseren van deze middag spelenderwijs bereiken en informeren. Jaap is de digitaal agent van onze regio. “Gamen is een laagdrempelige manier om met jongeren in contact te komen. Tijdens deze middag geven we ook voorlichting aan de jongeren over digitale veiligheid. We zien het percentage digitale misdrijven de laatste jaren sterk toenemen. Door voorlichting te geven, voorkom je dat jongeren zelf slachtoffer of zelfs dader worden.”

Ook de jeugdboa’s van de gemeente Purmerend waren aanwezig om te verbinden met de jongeren en gingen tijdens een potje gamen in gesprek. De jongens die gisteren achter het stuur zaten hadden hun ogen vooral op de vijftig euro gericht die er te winnen was. Huub (13) weet zeker dat hij gaat winnen van Jaap. “Ik speel het drie uur per dag”.

Foto: Regio Purmerend

Ook Thomas denk wel een kans te maken. “Ik ga lekker racen en hopelijk vijftig euro winnen.” Hij vindt de veiligheidsboodschap een goede zaak, maar heeft zelf nog niet te maken gehad met cybercrime, denkt hij. “Nog niet”, benadrukt hij. “Want je weet het nooit.” 

Lars ziet wel dat leeftijdsgenootjes soms rare dingen op sociale media plaatsen en vind dat wel raar. Agent Jaap wil de jongeren niet alleen zelf inlichten, maar ze ook vertellen dat ze hun ouders en grootouders kunnen helpen met online veiligheid. Wie er naar huis ging met de 50 euro is niet bekend gemaakt.

Agent Jaap geeft aan dat jongeren, maar ook ouders, bij vragen of andere zaken hem altijd kunnen bereiken via social media. Stuur agent Jaap dan een DM via één van zijn socials.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
13.5 ° C
14.4 °
12.8 °
74 %
1kmh
100 %
do
24 °
vr
25 °
za
28 °
zo
22 °
ma
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.