20.8 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendControleurs hondenbezit gaan weer op pad

Controleurs hondenbezit gaan weer op pad

Purmerend – Verberg je hond, geef je hond een blafverbod, zet de mand weg uit het zicht als je geen hondenbelasting wilt betalen want de controleurs van team belastingen komen weer aan de deur. Deze maand en in april houdt de gemeente Purmerend een uitgebreide controle op hondenbezit. 

Controleurs gaan na of hondenbelasting is betaald: de ervaring van de gemeente leert dat niet iedere hondenbezitter(s) zijn viervoeter aanmeldt. Als de controleur een niet-geregistreerde hond aantreft, moet de eigenaar alsnog belasting betalen: € 84,24 per hond per jaar. (er wordt geen boete geheven bij aantreffen, wel kan de gemeente ook de belasting voor voorgaande jaren opleggen) Is de bewoner niet thuis, maar heeft de controleur het vermoeden dat er sprake is van hondenbezit, dan doet hij of zij een brief met een aangifteformulier in de brievenbus. 

Geen hondenbelasting in buitengebieden

De hondenbelasting is niet van toepassing voor bezitters van één of meerdere hond(en) op een adres in het buitengebied. Dit zijn de adressen buiten de bebouwde kom. Dit is voornamelijk in de Beemster van toepassing. 

Aanmelden kan nog   

Hondenbezitters kunnen alsnog hun hond aanmelden bij de gemeente. Aangifte is mogelijk op de website van de gemeente. Na de controle verstuurt de gemeente aanslagbiljetten naar de nieuw gevonden hondenbezitters. De opbrengst van de hondenbelasting wordt gebruikt voor voorzieningen voor honden, zoals het schoonhouden of inrichten van uitlaatroutes en losloopgebieden.   

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
20.8 ° C
22.8 °
18.9 °
71 %
1.8kmh
6 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.