15.9 C
Purmerend
maandag 27 mei 2024
HomePurmerendDe Speelkraam gaat weer open - lees hier alles over seizoen 2023

De Speelkraam gaat weer open – lees hier alles over seizoen 2023

Purmerend – Op zaterdag 1 april 2023 begint het nieuwe (11e) speelseizoen bij Speeltuin De Speelkraam in Purmerend. Ook dit jaar kunnen kinderen naar hartenlust komen spelen bij de houten speeltuin in het Leeghwaterpark. En natuurlijk is er tijdens Pasen weer een speciaal paasprogramma.

Vanaf 11:00 uur op zaterdag 1 april is de speeltuin weer geopend voor alle bezoekers. Tot eind oktober zijn de openingstijden in schoolweken: woensdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. Tijdens de officiële schoolvakanties van de regio Noord is De Speelkraam elke dag open van 10.00 tot 17.00 uur.

Voorbehouden: speelweer en genoeg vrijwilligers

De openingstijden hebben altijd twee voorbehouden. Ten eerste moet het prettig ‘speelweer’ zijn – bij echt slecht weer blijft de poort gesloten of gaat deze alsnog dicht tijdens de dag. Ten tweede moeten er genoeg vrijwilligers beschikbaar zijn om de speeltuin te bemensen. 

Nieuwe vrijwilligers welkom! Zonder vrijwilligers kan de speeltuin niet draaien. Nieuwe vrijwilligers zijn dan ook bijzonder welkom! Wie wil komen helpen aan het loket, bij het toezicht in de speeltuin of bij het onderhoud door de ‘groenploeg’ wordt van harte uitgenodigd zich aan te melden via [email protected]

Entreeprijzen ongewijzigd

De entreeprijzen zijn ongewijzigd: € 2,= per kind voor losse toegang, € 17,50 voor een (niet persoonsgebonden) 15-strippenkaart. 

Kinderfeestje in De Speelkraam

Voor het vieren van een kinderfeestje kan een picknicktafel gereserveerd worden bij afname van het feestjesarrangement à € 6,= per kind (inclusief diverse consumpties). Een kinderfeestje reserveren gaat via het formulier op de nieuwe website van De Speelkraam: www.speelkraam.nl/kinderfeestjes/

Paashazen op eerste Paasdag

Pasen vieren ze bij Speeltuin De Speelkraam in Purmerend traditiegetrouw met een bezoek van enkele paashazen en natuurlijk eieren zoeken voor de kinderen.

Op 1e Paasdag – zondag 9 april 2023 – komen de paashazen naar de speeltuin. Vanaf 11.00 uur zijn bezoekers welkom en mogen de kinderen op zoek naar de verstopte paaseieren. Natuurlijk worden ze daarbij geholpen door de paashazen. De eieren zijn genummerd – elk kind mag er één bij zich houden. De rest van de eieren blijft natuurlijk verstopt, zodat die gevonden kunnen worden door andere kinderen.

Eieren zoeken voor leuke prijzen

De nummers op de eieren worden aan het eind van het zoekfestijn – om 12.30 uur – gebruikt bij het verloten van leuke prijzen. De hoofdprijs is een strippenkaart voor 15 keer gratis spelen in De Speelkraam, daarnaast zijn er nog diverse andere leuke prijsjes. 

Na de verloting is het paasfeest afgelopen, natuurlijk blijft de speeltuin open tot 17.00 uur, er kan dus de hele middag nog fijn gespeeld worden. Ook op 2e Paasdag is de speeltuin open van 11.00 tot 17.00 uur.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,928FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
15.9 ° C
17.2 °
14.5 °
64 %
1.3kmh
100 %
ma
16 °
di
17 °
wo
15 °
do
17 °
vr
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.