4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Man uit Waterland (56) onder doden megacrash met drie Porsches op Duitse...

Man uit Waterland (56) onder doden megacrash met drie Porsches op Duitse snelweg

Waterland – Een man van 56 uit gemeente Waterland is om het leven gekomen bij een ernstig ongeluk op de Duitse snelweg A3 bij Emmerich. Ook drie andere Nederlanders kwamen om het leven. Bij het ongeval waren drie Porsches met een Nederlands kenteken betrokken. 

De auto’s reden rond 10.45 uur op de A3 richting Keulen toen de 42-jarige bestuurder van een Porsche Cayman de macht over het stuur verloor en in een greppel terechtkwam. In die auto zat ook een 37-jarige vrouw.

Het had kort ervoor hard geregend en er lag veel water op de weg. Volgens een woordvoerder van de Duitse politie is dat vermoedelijk de oorzaak van het ongeval: door het natte wegdek verloren de banden de grip. 

Crash tijdens hulp

De man en de vrouw wisten zelf uit de auto te komen. Een andere bestuurder zag het ongeluk gebeuren en stopte om te helpen. Op dat moment raakte de 56-jarige man uit Waterland ook de controle over het stuur kwijt. Hij knalde boven op de drie personen. 

Daardoor kwamen de helpende man en de vrouw op slag om het leven. De bestuurder van de eerste gecrashte Porsche overleed op weg naar het ziekenhuis. De man uit Waterland overleed in het ziekenhuis. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

8 REACTIES

 1. De heren waren lid van supercarclub ‘9 Miles’ uit Purmerend. Dat zijn mensen met teveel geld die van zichzelf niet genoeg inhoud/uitstraling hebben en dat moeten compenseren met veel te dure of grote auto’s, die het liefst erg veel geluid maken zodat zo veel mogelijk mensen er last van hebben. Hele buurten moeten doorgaans weten wanneer deze gasten van huis vertrekken of thuiskomen. Dat soort gasten dus. En dan laat “de toedracht” zich niet zo moeilijk raden, toch Rëmi?

 2. @ Hans – bedankt voor je reaktie. Tja, dan verschillen jij en ik daarin duidelijk van mening, en dat mag natuurlijk.

 3. Kom op Rémi, doe niet zo dramatisch meid. De ware toedracht is officieel niet duidelijk en wordt bij dit soort ongelukken helaas ook zelden bekend gemaakt. Maar kom op… drie Nederlandse Porsches op de Duitse Autobahn. Die waren daar niet om gezellig langzaam te toeren en op een kleedje te picknicken op een Raststätte. Die waren daar om even lekker gas te geven. En dat hebben ze dus gedaan. Het weer zat alleen niet zo mee deze keer. En dan moet je het altijd even rustiger aan doen, maar daar dachten deze heren blijkbaar anders over.

 4. Beste Jan,

  Allereerst bedankt voor je reaktie. Je spreekt van “wegmisbruikers” terwijl nog steeds niet duidelijk is hoe het ongeluk is ontstaan. Uit eigen ervaring weet ik dat aquaplaning zich ook bij een “normale” snelheid van – zeg maar – 100 km/u kan voordoen, zeker bij auto’s met wat bredere banden. Het enige wat mij duidelijk is, is dat deze mensen niet om dit ongeluk hebben gevraagd.
  Als jij van mening bent dat het opkomen voor de gevoelens van de nabestaanden “clichématig” en “slapjes” is dan ben ik trots op mijn “slapheid”
  Ik wens je verder een aangename dag.

 5. @Rémi de Git
  We ergeren ons allemaal kapot c.q. groen en geel aan mensen die zich misdragen op de weg en om aandacht lijken te schreeuwen door hun snelheid en wangedrag, vaak gepaard gaand met onnodig fel licht en vooral veel geluid. Als je dan iets schrijft of zegt nadat het misgegaan is (waar het wachten op is natuurlijk), dan ‘mag’ dat niet omdat we “niet precies weten wat er gebeurd is” en omdat het “kwetsend zou zijn voor de nabestaanden”. Beetje cliché en ook nogal slapjes. Dat wat jij schrijft, zouden de wegmisbruikers zich zelf eens moeten realiseren voordat ze het gas intrappen en zoiets veroorzaken. Alleen al de aanschaf van zo’n snelle en luidruchtige pats-kar zou je al minachting naar je toekomstige nabestaanden kunnen noemen. Piep dan ook niet al iemand iets schrijft als het misgegaan is. Ik begrijp heel goed wat de busbestuurder bedoelt.

 6. @Busbestuurder : U weet ( net zomin als ik ) niet hoe en wat er precies is gebeurd, uw reaktie is daarom voorbarig en nodelos kwetsend voor de nabestaanden

 7. Lekker hard rijden en veel geluid maken. Blijven doen hoor, jongens…
  [schudt hoofd]

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.