4.5 C
Purmerend
woensdag 24 april 2024
Home112Opnieuw een aanslag: Brandbom gaat af voor restaurant The Roast op de...

Opnieuw een aanslag: Brandbom gaat af voor restaurant The Roast op de Koemarkt

Purmerend – Maandagochtend rond 05:00 uur werd er brand ontdekt bij The Roast op de Koemarkt in Purmerend. Opnieuw zou het gaan om een brandbom die is gegooid. De politie heeft de plek afgezet voor restaurant The Roast afgezet.

De schade lijkt beperkt tot het terras en de voordeur. Niemand raakte bij het incident gewond. Vanwege de eerdere aanslagen in onze stad is het van groot belang dat het onderzoek gedaan word door de forensische opsporing, daarom is de plek nog afgezet.

Aanslagenreeks

Kort daarna hield de politie een persoon aan, “maar die bleek er niks mee te maken te hebben”, aldus een woordvoerder van de politie. 

Purmerend wordt al langer geteisterd door meerdere aanslagen met brandbommen of schietincidenten. “Maar het is nog te vroeg om te zeggen of dit hier ook mee te maken heeft”, vertelt de woordvoerder. “De eigenaar moet nog aangifte doen.”

“Dit soort acties gebeuren meestal wel bij een conflict in het criminele circuit, dus we nemen het wel mee in het onderzoek”, legt een woordvoerder van de politie aan mediapartner NH Nieuws uit. De politie heeft de omgeving afgezet voor onderzoek en roept getuigen op zich te melden. 

Foto’s: Inter Visual Studio / Sander Disselkoter




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De explosie bij restaurant The Roast op de Koemarkt in Purmerend is in de nacht van zondag op maandag veroorzaakt door vuurwerk. Dat meldt de politie woensdag.
    De politie onderzoekt of de ontploffing te maken heeft met recente explosies en schietpartijen in de gemeente.
    Bron: NHD

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,901FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.5 ° C
6.1 °
3.3 °
78 %
0.5kmh
100 %
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
15 °
zo
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.