20.1 C
Purmerend
maandag 22 juli 2024
HomePurmerendIntegrale controle in centrum Purmerend leidt tot sluiting horecabedrijf "brandgevaarlijk"

Integrale controle in centrum Purmerend leidt tot sluiting horecabedrijf “brandgevaarlijk”

Purmerend – In mei 2023 vond er een uitgebreide controle plaats bij verschillende afhaal- en bezorgbedrijven in het centrum van Purmerend. Deze integrale controle, een samenwerking tussen de gemeente Purmerend, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, had tot doel om naleving van wet- en regelgeving te waarborgen.

Het onderzoek kwam voort uit diverse signalen en meldingen met betrekking tot bedrijven die zich voornamelijk richten op het afhalen en bezorgen van eten. Tijdens de controle werd een pand aangetroffen met een onveilige situatie. Dit leidde tot directe stopzetting van het gebruik van het pand en de bovenliggende woning. De veiligheidssituatie was zeer brandgevaarlijk, en het pand mag pas weer in gebruik worden genomen nadat de nodige veiligheidsmaatregelen zijn getroffen.

Bij een nevenvestiging van het bedrijf in Hoorn werden drie werknemers aangehouden op basis van de Wet op de identificatieplicht. Na onderzoek bleek dat deze werknemers illegaal in Nederland verbleven en niet gerechtigd waren om te werken. Er zijn sterke vermoedens dat deze werknemers niet voldoende werden betaald en ook langer werkten dan wettelijk is toegestaan. De werkgever zal worden beboet voor deze overtredingen.

Naleving wet- en regelgeving

De integrale controles waren gericht op het naleven van wet- en regelgeving met betrekking tot de bedrijfsactiviteiten en bedrijfsvoering. Hierbij werd onder andere gekeken naar de overeenstemming met het bestemmingsplan en de aanwezigheid en naleving van vereiste vergunningen.

De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert werkgevers en werknemers om eerlijk, veilig en gezond werk te waarborgen. Hierbij wordt onder andere gelet op de rechtmatigheid van tewerkstelling, eerlijke beloning en de naleving van maximale werktijden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit ziet toe op de naleving van voedselveiligheidswetgeving, inclusief hygiënevoorschriften en regelgeving.

Misstanden

De gemeente Purmerend benadrukt het belang van deze controles voor de veiligheid van de inwoners: “We treden hard op tegen misstanden in onze gemeente. Bij de horecabedrijven doen we dat samen met onze partners op het gebied van hygiëne, veiligheid en arbeidsomstandigheden. De regels zijn er om ervoor te zorgen dat ons eten schoon en veilig is en dat er geen misbruik wordt gemaakt van de werknemers die vrijwel dagelijks met dat voedsel bezig zijn. Gelukkig zien we genoeg voorbeelden van bedrijven die zich wel aan de regels houden. Ook voor deze ondernemers is het belangrijk dat we hier actief op controleren”.

De integrale controle bij de eetgelegenheden in Purmerend laat zien dat de gemeente vastbesloten is om de veiligheid en naleving van regelgeving te waarborgen. Door samen te werken met verschillende instanties, zoals de Nederlandse Arbeidsinspectie, de politie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, kan er effectief worden opgetreden tegen misstanden.

De resultaten van deze controleactie benadrukken het belang van een goede bedrijfsvoering en het naleven van wet- en regelgeving. Door te controleren op aspecten zoals bestemmingsplannen, vergunningen, arbeidsomstandigheden en voedselveiligheid, kunnen risico’s worden verminderd en de veiligheid van zowel werknemers als consumenten worden gewaarborgd.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
20.1 ° C
21.8 °
18.9 °
69 %
4kmh
31 %
ma
21 °
di
21 °
wo
20 °
do
24 °
vr
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.