14.7 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
HomePurmerendOvereenkomst voor realisatie van 71 woningen in tweede fase Kwadijkerpark in Purmerend

Overeenkomst voor realisatie van 71 woningen in tweede fase Kwadijkerpark in Purmerend

Purmerend – Kwadijkerpark CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM, woningstichting Rochdale en BAM Wonen, heeft op de Provada de samenwerkingsovereenkomst getekend voor de realisatie van de tweede fase van het project Kwadijkerpark in Purmerend. Fase 2A van het project bestaat uit 71 koopwoningen, waaronder twintig ‘future living’-woningen en 51 eengezinswoningen.

De ‘future living’-woningen zijn levensloopbestendige woningen. De 51 eengezinswoningen worden als rijwoningen gerealiseerd. Deze fase zal in twee delen worden verkocht, namelijk fase 2A1 met 36 woningen en fase 2A2 met 35 woningen. De verkoop van fase 2A1 gaat van start in oktober 2023, met verwachte start bouw in april 2024 door BAM Wonen. Geïnspireerd op de architectuur van Broek in Waterland, zullen de woningen naadloos aansluiten bij de nieuwbouw van fase 1 en van de Prinsenstichting, die is verplaatst naar de buitenranden van het gebied.

Het plan

In totaal zullen er 100 sociale huurwoningen in opdracht van Rochdale, en 240 koopwoningen door Kwadijkerpark CV worden gerealiseerd. Momenteel bevindt fase 1 van het project zich in de bouwfase, waarbij 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen worden gebouwd. Daarnaast worden twee bestaande modelwoningen, waarvan de intentie is dat deze worden aangekocht door Intermaris, geschikt gemaakt voor bewoning door kinderen van de Prinsenstichting. Van de honderd sociale huurwoningen is een pilot gestart met veertig gelabelde woningen die worden gereserveerd voor dienstverlenende beroepen, zoals zorgverleners en leraren binnen de gemeente Purmerend. De verhuur van de eerste 48 woningen zal naar verwachting eind dit jaar van start gaan.

Parkachtige woonbeleving

Het voormalige instellingenterrein van de Prinsenstichting wordt getransformeerd tot een prachtig woonpark met een harmonieuze mix van woningen en groene ruimtes. Het park, dat bekend staat om zijn volwassen bomen, zal een belangrijke rol spelen in de woonbeleving van toekomstige bewoners. De woningen zullen op terpen worden gebouwd, omringd door terrassen, brede hagen en trapjes, wat resulteert in een fraai en levendig geheel.

Duurzame aanpak

Een van de meest opvallende kenmerken van het project is de duurzame aanpak. Alle materialen die tijdens de sloop worden verwijderd, zullen worden hergebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de oude paviljoens gebruikt als fundering voor de wegen, terwijl de inventaris wordt hergebruikt of is omgezet als grondstof voor nieuwe materialen. Zelfs de bomen die moesten wijken voor het project zullen worden hergebruikt en teruggeplaatst als speeltoestel, bankje of picknicktafel. Er zullen ook ongeveer 500 nieuwe bomen worden geplant om het park nieuw elan te geven. Bovendien is er een vernuftig drainagesysteem aangelegd, dat het water in natte perioden afvoert naar extra gegraven waterpartijen en in de zomer weer laat terugvloeien naar de bomen in het gebied. Kortom, het Kwadijkerpark is bestand tegen extremer weer en klaar voor de toekomst.

Van links: René Middelburg (BAM Wonen), Tamar Steenbergen (AM) en Eric Nagengast (Rochdale).


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Oeps van de 100 sociale huurwoningen blijken er slechts 60 beschikbaar te komen voor ‘gewone’ potentiële huurders.
    40 gelabelde woningen worden gereserveerd voor dienstverlenende beroepen, zoals zorgverleners en leraren binnen de gemeente Purmerend.
    En dan is het te hopen dat ALLE 60 sociale huurwoningen verdeeld worden onder de mensen die al jarenlang op de wachtlijst staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.7 ° C
16.2 °
12.8 °
63 %
2.2kmh
100 %
wo
14 °
do
16 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.