15.6 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomeBeemsterGesloten woningen mogen weer open, sluiting woning aan Groenveld met maand verlengd

Gesloten woningen mogen weer open, sluiting woning aan Groenveld met maand verlengd

Purmerend/Beemster – In april van dit jaar hebben zich op drie verschillende locaties in de gemeente Purmerend meerdere geweldsincidenten voorgedaan, wat een grote impact heeft gehad op de inwoners. De geweldsincidenten hebben geleid tot bestuurlijke maatregelen zoals het sluiten van woningen.

Op dinsdagavond 11 april rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster. Rond 04.30 uur op woensdag 12 april zijn er knallen gehoord aan de Boeierstraat. Aan de bewuste straat bleek de gevel en het raam van een woning beschadigd door kogelinslagen. Vermoedelijk is er ook vuurwerk afgestoken bij de voordeur van de woning.

Op donderdagavond 13 april rond 22.50 uur werd een woning aan de Weverstraat beschoten. Vrijdagochtend 14 april rond 03.10 uur ging een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster. Het onderzoek naar de genoemde incidenten is in volle gang. Ook wordt onderzocht of er een verband bestaat tussen de incidenten.

Bestuurlijke maatregelen

Als reactie op deze alarmerende incidenten heeft het gemeentebestuur krachtige bestuursrechtelijke maatregelen genomen, waaronder de sluiting van verschillende woningen. Op 14 april 2023 werd besloten om de woningen aan Boeierstraat in Purmerend en Groenveld in Middenbeemster voor een periode van twee maanden te sluiten, tot en met 14 juni 2023.

Bovendien werden op 17 april 2023 twee woningen aan Weverstraat gesloten voor dezelfde duur, tot en met 17 juni 2023. Om de veiligheid te vergroten, zijn er tevens camera’s geplaatst op de genoemde locaties en werd er gedurende een week extra beveiliging ingezet in de Weverstraat. Daarnaast heeft Handhaving verhoogd toezicht gehouden op alle betreffende locaties.

Deze maatregelen zijn gebaseerd op politiegegevens en nauwkeurig afgestemd met de lokale driehoek. Op 19 april 2023 is de politie Noord-Holland gestart met een Team Grootschalige Opsporing om onderzoek te doen naar de incidenten. Een groot aantal rechercheurs werkt aan het stoppen van de geweldsincidenten en aan opsporing van de daders. Inmiddels zijn er, voor zover bekend, twee aanhoudingen verricht.


Communicatie

Om de communicatie met de inwoners te waarborgen, hebben de wijkmanagers van de gemeente Purmerend nauw contact onderhouden met de bewoners in de betrokken wijken. Er zijn direct bewonersbrieven verstuurd en bewonersavonden georganiseerd, waarbij onder andere de politie, handhaving en Slachtofferhulp aanwezig waren. De bewoners hebben deze avonden zeer gewaardeerd.

Vervolg

Voor het vervolg van de situatie zijn er besluiten genomen op basis van nieuwe politie-informatie. De woningen aan Weverstraat en Boeierstraat zullen op 17 juni 2023 heropend worden. Echter, vanwege de laatste bestuurlijke rapportage van de politie is besloten de sluiting van de woning aan Groenveld in Middenbeemster met een maand te verlengen, geeft de gemeente Purmerend aan.

Een voorlopige voorziening die eerder was ingediend, is door de Voorzieningenrechter afgewezen, waardoor de betreffende woning gesloten mocht blijven. Er loopt momenteel ook een bezwarenprocedure tegen het sluitingsbevel van deze woning.


Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.