23.3 C
Purmerend
dinsdag 21 mei 2024
HomePurmerendPolitie houdt tweede verdachte aan na reeks beschietingen en explosies in Purmerend

Politie houdt tweede verdachte aan na reeks beschietingen en explosies in Purmerend

Purmerend – De politie heeft vandaag een 21-jarige man aangehouden in Amsterdam. De man is verdachte in het onderzoek naar de reeks aanslagen in de gemeente Purmerend van de afgelopen week. Het is de tweede verdachte in dit onderzoek.

Volgens de politie gaat het om een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. De verdachte zit momenteel in beperkingen, wat inhoudt dat hij enkel met zijn advocaat mag praten. Dat betekent ook dat de politie nu niet meer informatie kan delen over de verdachte, ook kan een verband tussen de twee verdachten niet worden bevestigd door de politie.

De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en gaat verder met het onderzoek.

Onderzoek en eerdere verdachte

Vorige week zaterdag pakte de politie al een 20-jarige man op. Deze 20-jarige verdachte uit Purmerend die op 15 april werd opgepakt zit nog vast en wordt morgen voorgeleid aan de rechter-commissaris, aldus de politie. De verdachte werd in Amsterdam opgepakt.  

Ook heeft de politie in het onderzoek een zogenaamd Team Grootschalige Opsporing (TGO) opgestart. Hierbij werken de politie en het OM samen in een uitgebreid onderzoek naar de reeks explosies en schietpartijen bij meerdere woningen in Purmerend en Middenbeemster. 

Wat is er gebeurd?

Op dinsdagavond 11 april rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster. Rond 04.30 uur op woensdag 12 april zijn er knallen gehoord aan de Boeierstraat. Aan de bewuste straat bleek de gevel en het raam van een woning beschadigd door kogelinslagen. Vermoedelijk is er ook een brandbom afgestoken bij de voordeur van de woning.

Op donderdagavond 13 april rond 22.50 uur werd een woning aan de Weverstraat beschoten. Vrijdagochtend 14 april rond 03.10 uur ging een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster.

In de nacht van zondag 16 april op maandag 17 april is een explosie geweest bij een woning aan de Weverstraat in Purmerend. Om 01.17 uur kwam de eerste melding binnen. Vlak na de explosie ontstond een brand bij de woning.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,924FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
23.3 ° C
23.9 °
22.8 °
61 %
0.9kmh
100 %
di
23 °
wo
19 °
do
18 °
vr
17 °
za
17 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.