16.3 C
Purmerend
vrijdag 21 juni 2024
HomeRegionaalPurmerender aangehouden in drugslab De Rijp "betrokkenheid onderzocht"

Purmerender aangehouden in drugslab De Rijp “betrokkenheid onderzocht”

De Rijp – Op dinsdag 13 juni heeft de politie een drugslab aangetroffen in een loods op bedrijventerrein De Volger in De Rijp. Er zijn twee verdachten aangehouden en het pand is door de burgemeester van de gemeente Alkmaar gesloten.

Tijdens een surveillance stapten twee agenten de loods binnen voor een praatje. In de loods roken zij een amfetaminegeur en na controle stuitten zij op jerrycans, ketels, chemicaliën en honderden liters BMK. Dit is een zogeheten precursor – (een scheikundige stof die bij een chemische reactie wordt omgevormd tot een andere scheikundige stof) – waarvan (meth)amfetamine kan worden gemaakt. Ook werd een groot geldbedrag aangetroffen.

Na de ontdekking zijn een 55-jarige man uit Purmerend en een 25-jarige man uit Nieuwkoop aangehouden. Hun betrokkenheid wordt onderzocht. Het drugslab is ontmanteld, de spullen en chemicaliën zijn afgevoerd en vernietigd.

Pand gesloten

Op last van burgemeester Anja Schouten is het pand gesloten. “Productie, handel en opslag van drugs kunnen zorgen voor gevaarlijke situaties. Bijvoorbeeld brandgevaar, de aanwezigheid van drugscriminelen en het risico op ripdeals. De gemeente gebruikt de Wet Damocles om een eind te maken aan dit soort onveilige situaties. Door de tijdelijke sluiting van een drugspand komt er een einde aan het acute gevaar en stopt de aanloop van drugscriminelen en -gebruikers.”, geeft de burgemeester aan.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De 2 mannen die worden verdacht van betrokkenheid bij een drugslab in De Rijp zijn door de politie verhoord en blijken intussen op vrije voeten gesteld (NHD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.3 ° C
17.3 °
15.5 °
77 %
1.8kmh
89 %
vr
18 °
za
17 °
zo
21 °
ma
22 °
di
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.