12.9 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendTijdelijke woningen op voormalig terrein politie eind dit jaar opgeleverd

Tijdelijke woningen op voormalig terrein politie eind dit jaar opgeleverd

Purmerend – De gemeente Purmerend heeft aangekondigd dat de langverwachte tijdelijke woningen op het terrein van het voormalige politiebureau aan de Waterlandlaan naar verwachting eind augustus zullen worden geplaatst. In een brief aan de omwonenden heeft de gemeente de definitieve fase van het project aangekondigd, waarbij 42 tijdelijke woningen voor de duur van 10 jaar zullen worden gebouwd om onderdak te bieden aan statushouders en spoedzoekers.

Momenteel worden er voorbereidende werkzaamheden uitgevoerd op het terrein naast het Dijklander Ziekenhuis, zodat de grond gereed is wanneer de eerste woningen rond 21 augustus arriveren. Het terrein wordt momenteel klaargemaakt voor de komst van de tijdelijke woningen. Er wordt een onderlaag aangebracht op het toekomstige parkeerterrein en water wordt weggepompt.

Begin juli zullen de heipalen worden geboord. Volgens de gemeente zal deze methode geen schade toebrengen aan naburige gebouwen, waardoor het niet nodig is om voorafgaand aan de werkzaamheden inspecties uit te voeren. Na het plaatsen van de funderingspalen kunnen de woonunits naar verwachting in de laatste week van augustus worden geïnstalleerd en verder worden afgewerkt. De bouwwerkzaamheden worden naar verwachting eind 2023 afgerond.

Geschil

De plaatsing van de woningen heeft aanzienlijke vertraging opgelopen als gevolg van een geschil tussen de gemeente Purmerend en de aannemer. De kosten waren volgens de aannemer dusdanig gestegen dat de gemeente financieel moest bijspringen. Uiteindelijk heeft de rechter moeten ingrijpen om een beslissing te nemen. De bouwer kreeg de opdracht van de rechter om aan de slag te gaan, maar de gemeente moest toch de helft van de extra kosten dragen.

Als gevolg van de uitspraak zal het aantal te plaatsen woningen op het politiebureauterrein lager zijn dan oorspronkelijk gepland: 42 in plaats van de eerder afgesproken 50. De vierde bouwlaag van het project is hiermee geschrapt. De gemeente ontvangt 1,2 miljoen euro subsidie van het Rijk voor dit project, aangezien een deel van de noodwoningen bestemd is voor statushouders.


Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
12.9 ° C
13.9 °
11.1 °
73 %
2.6kmh
73 %
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.