23.1 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeVrije tijdWaar let je op wanneer je met de auto op vakantie gaat?

Waar let je op wanneer je met de auto op vakantie gaat?

Ieder jaar gaan er legio mensen met de auto op vakantie. Spanje, Italië en ook Frankrijk blijven tot op de dag van vandaag de 3 populairste landen om naartoe te gaan. Niet alleen om het fijne klimaat, maar ook doordat de afstand redelijk te behappen valt. Vooral wanneer je redelijk door kunt rijden, ben je vaak met een uur of 12 in het zuiden van Italië.

Toch is het wel een iets andere voorbereiding wanneer je met de auto op vakantie gaat, dan wanneer je besluit het vliegtuig te nemen en vervolgens kiest voor een auto huren op Sardinie. Ga je met de auto, dan is het wel zo fijn dat je auto volledig is nagekeken en je niet bang hoeft te zijn dat je ergens na enkele honderden kilometers te hebben gereden, met rook onder de motorkap vandaag langs de snelweg staat. Voorkomen is beter dan genezen, daarom delen wij een aantal handige tips. 

Wet- en regelgeving

Ondanks het feit dat we één Europa zijn, gelden er in ieder land vaak andere regels. Het is dus wel belangrijk dat je op de hoogte bent van deze regels voordat je de weg op gaat. Controleer bijvoorbeeld of je een vignet nodig hebt, wat de maximumsnelheden zijn en welke veiligheidsuitrusting verplicht is. Vermijd zo boetes en onnodige problemen. Zo is het bijvoorbeeld in Italië verplicht om een veiligheidshesje en driehoek bij je te hebben en is het in bepaalde delen van Oostenrijk weer verplicht om een vignet te hebben. Overigens geldt dit niet alleen voor wanneer je met je eigen auto gaat, maar ook bij een auto huren in het buitenland is het belangrijk op de hoogte te zijn van alle regels die gelden in het desbetreffende land.

Laat je auto checken

Voordat je vertrekt, is het belangrijk om je auto goed te controleren en ervoor te zorgen dat alles in orde is. Controleer de bandenspanning, oliepeil en remmen. Een goed onderhouden auto vermindert het risico op pech onderweg. Vergeet ook niet om de reservesleutel mee te nemen en controleer of alle verlichting goed werkt. Je zult namelijk verstelt staan van het feit hoe vaak of pech onderweg wordt veroorzaakt door bijvoorbeeld een te lage bandenspanning of een te laag oliepeil.

Plan je route

Het is zo vanzelfsprekend, toch zijn er ontzettend veel mensen die beginnen te rijden zonder dat ze van tevoren een route hebben uitgestippeld. Een goede planning is natuurlijk voor een geslaagde autovakantie wel zo handig. Voordat je vertrekt, raden we aan om je route van tevoren uit te stippelen. Gebruik een betrouwbare app of een kaart om de snelste en meest efficiënte route te bepalen. Nu zal een kaart in de meeste gevallen niet gebruikt worden, maar kan het wel handig zijn er één mee te nemen voor het geval dat. Houd rekening met eventuele tolwegen, verkeersdrukte en mogelijke tussenstops om te kunnen tanken of te laten en natuurlijk voor het strekken van de benen.

Zorg voor voldoende rust

We hebben hem al even genoemd, maar rust is ontzettend belangrijk wanneer je op vakantie gaat en een flink stuk moet rijden. Dit maakt je reis niet alleen veiliger, maar ook aangenamer. Plan onderweg voldoende tijd in om te stoppen en even uit te rusten. Stretchen, een frisse neus halen en iets te eten of drinken kan je energie geven en je concentratie op de weg te houden, zodat je veilig naar de plaats van bestemming kunt rijden.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
23.1 ° C
24 °
22 °
78 %
0.9kmh
12 %
vr
23 °
za
28 °
zo
25 °
ma
22 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.