17.7 C
Purmerend
dinsdag 23 juli 2024
HomeEdamSnackbareigenaar blijft vechten om zijn stekkie: "Het is gewoon oneerlijk" (video)

Snackbareigenaar blijft vechten om zijn stekkie: “Het is gewoon oneerlijk” (video)

Edam-Volendam – De dwangsom van 3000 euro blijft gehandhaafd. Marcel Atema, eigenaar van Het Edammertje, een mobiele snackbar, heeft van de gemeente Edam-Volendam ongelijk gekregen. Hij moet elke avond zijn snackbar van de parkeerplaats halen. Marcels advocaat Bert Creemers gaat hiertegen in beroep en desnoods naar de rechter.

Het gaat Marcel allemaal niet in de kouwe kleren zitten. Van alle stress heeft hij een paar maanden geleden een hartaanval gekregen met verschillende bypassoperaties. Sinds hij bij een brand in november 2017 zijn snackbar verloor in het centrum van Edam is hij zwervende.

Hij dacht op het parkeerterrein aan de Dijkgraaf Poschlaan zijn vaste bestemming te hebben gevonden. “Een ambtenaar verzekerde me dat ik hier kon blijven staan. Alleen bij hoge nood zou ik me moeten verplaatsen.” Maar die belofte bleek loos en Marcel werd verteld dat hij elke avond zijn kar moet verplaatsen. “Maar dat kan helemaal niet met al die geparkeerde auto’s”, roept Marcel wanhopig uit, “Daar is helemaal geen ruimte voor.”

Bespottelijk

Ook zijn klanten denken er zo over en vinden het bespottelijk dat er aan Marcel zo’n eis wordt gesteld. Maar de gemeente weet van geen wijken en wil niet dat mobiele snackbars of viskramen permanent op een plek staan. Van de toezegging van de ambtenaar weten ze niets af. Marcels advocaat Bert Creemers wil dat de ambtenaar straks bij een rechtszaak onder ede wordt verhoord. “Het is gewoon onbehoorlijk bestuur.”

Marcel heeft het liefst dat er toch een oplossing komt zonder tussenkomst van de rechter. “We moeten toch om de tafel kunnen gaan zitten om dit op te lossen?” Zijn contract met de gemeente loopt nog tot eind 2024. “Ik wil eigenlijk nog vier jaar door tot mijn pensioen.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,555VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
17.7 ° C
18.3 °
17 °
75 %
0.5kmh
5 %
wo
21 °
do
22 °
vr
21 °
za
18 °
zo
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.