15.6 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendPVV en onafhankelijk raadslid Schaaij stellen maatregelen voor om jeugdcriminaliteit in Purmerend...

PVV en onafhankelijk raadslid Schaaij stellen maatregelen voor om jeugdcriminaliteit in Purmerend terug te dringen

Purmerend – Purmerend is de laatste tijd opgeschrikt door een golf van geweldsmisdrijven, waaronder aanslagen, berovingen en steekpartijen. PVV Purmerend en onafhankelijk raadslid Frank Schaaij hebben een uitgebreide lijst met maatregelen voorgesteld om deze recente toename van jeugdcriminaliteit aan te pakken. Ze benadrukken dat de situatie al twee jaar verslechtert en dat veel inwoners, van alle leeftijdsgroepen, zich niet meer veilig voelen.

Een van de belangrijkste voorgestelde maatregelen is een messenverbod. De fractievoorzitter van de PVV, Nicole Moinat, en raadslid Frank Schaaij pleiten ervoor om dit verbod zo snel mogelijk in te voeren, samen met beperkingen op de verkoop van messen. Daarnaast stellen ze voor om preventief fouilleren in te voeren in risicogebieden binnen de gemeente, om de veiligheid te vergroten.

Versnippering

De raadsleden geven aan dat het veld van veiligheid in het college van Purmerend is versnipperd. Zo is de Burgemeester verantwoordelijk voor Openbare Orde en Veiligheidsbeleid, is wethouder Hegger verantwoordelijk voor Toezicht en Handhaving, is wethouder Verkroost verantwoordelijk voor Jeugdbeleid, is wethouder Saaf verantwoordelijk voor Onderwijs, is wethouder Rotgans verantwoordelijk voor Welzijnswerk en is wethouder Lageveen verantwoordelijk voor Wijkmanagement. Ze pleiten er dan ook voor om de portefeuilles herteverdelen zodat er een verantwoordelijk collegelid is die het gehele veld met betrekking tot preventie en bestrijding van (jeugd)criminaliteit beheerst.

Centrale politiepost

Een ander punt van zorg is de afstand tussen de politie en de gemeente. De raadsleden wijzen erop dat er geen wijkbureaus meer zijn en dat het politiebureau van Purmerend zich op een afgelegen industrieterrein bevindt. Inwoners klagen ook over een gebrek aan zichtbare politiepatrouilles te voet of per fiets.

Moinat en Schaaij stellen voor om de politiecapaciteit te vergroten en een centrale politiepost in Purmerend in te richten. Ze pleiten ook voor de oprichting van buurtwachten of andere vormen van inwonerstoezicht, waarbij ze wijzen op spontane wachtdiensten die momenteel door ouders worden georganiseerd.

Uitbreiden handhaving

Daarnaast stellen de PVV en Schaaij voor om het aantal handhavers uit te breiden en de focus te verleggen van foutparkeren naar criminaliteitsbestrijding. Ze willen ook onderzoek laten doen naar de werkwijze van Clup Welzijn, dat verantwoordelijk is voor het jongerenwerk in de stad. Ze betwijfelen of Clup Welzijn de juiste organisatie is om geweld en criminaliteit onder jongeren effectief aan te pakken. Volgens de raadsleden worden de jongerencentra van Clup momenteel als onveilig ervaren.

De PVV en het onafhankelijk raadslid roepen het college op om serieus naar deze voorstellen te kijken en de veiligheid van Purmerendse inwoners prioriteit te geven. Het is nu aan de gemeente om te bepalen welke maatregelen er genomen worden om de jeugdcriminaliteit in Purmerend terug te dringen en de veiligheid te herstellen.

Lees het hele document hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. De politiek in Purmerend is al jaren een zooitje.
    Hopelijk gaan de criminelen in de wijken en straten waar de raadsleden wonen amok shoppen anders zal er niet veranderen. De gemeente laat de gewone gemeentebelasting betalen burgers van Purmerend al jaren in de kou staan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
15.6 ° C
16.7 °
14.5 °
73 %
0.9kmh
6 %
wo
14 °
do
19 °
vr
20 °
za
17 °
zo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.