18.3 C
Purmerend
woensdag 19 juni 2024
HomePurmerendColumn van Rob: willen Tessa, Puck, Rachid, Semmy en de rest zich...

Column van Rob: willen Tessa, Puck, Rachid, Semmy en de rest zich even bij de politie melden

Je hebt van die gasten in Purmerend die met een hele groep een 14-jarige jongen gaan lopen beroven. Van die gasten die dan meelopen met de rest en die dan ook nog even verf over die jongen gooien, toch Puck? Want dat is cool. Met zijn allen op één. Dat zijn de echte parels. Daar gaan we vast een oorlog mee winnen. Laat Putin maar komen.

We beroven en mishandelen dus een 14-jarige jongen met een grote groep. Nadat de jongen werd bespoten met rode verf en zijn spullen werden afgepakt, rende de groep richting het station. Ze gingen er vandoor, onder andere op scooters. Dat hele gedoe hebben ze vastgelegd op video om vervolgens het hele verhaal op Snapchat te flikkeren. Dan ben je niet alleen achterlijk, maar ook ontzettend dom. Alsof de politie geen ogen heeft op de social media. Denken ze nu echt dat ze ermee wegkomen?

Snitchen

Want het leuke is dat de pleuris in die groep is uitgebroken en dat een deel van die groep nu alles en iedereen loopt te snitchen. Snitchen is een ander woord voor verraden. En van snitchen komen weer represailles. Ofwel een deel van de groep krijgt straks klappen. Mogelijk geeneens tot de snitcher op de grond ligt, zoals we dat vroeger deden, maar dan ook nog even doorgaan. Het liefst met een paar kopschoppen na en wat bedreigingen met wat messen. Natuurlijk doen ze dat met een paar man. Zo ruimen ze zichzelf wel op.

Op de social media wordt opgeroepen om dit soort jongeren maar in een opvoedingskamp neer te flikkeren. Waar zijn hun ouders, is ook een veel gebruikte zin. Een avondklok voor die gasten wordt ook geopperd. Na 19:00 uur van straat en doe je dat niet, dan aan de ketting (chain gang) met zijn allen en lekker schoffelen zodat iedereen kan zien dat je een loser bent. 

De politie geeft aan dat er al drie arrestaties zijn verricht en die krijgt dan ook alle lof. Zo is een gozer van 18 jaar uit Landsmeer aangehouden, toch Robert? Dat is dezelfde gast die verleden week iemand in de buurt van de koemarkt heeft aangereden en daar voor dood heeft laten liggen. Die andere twee komen uit Purmerend. Ik kom al op vier arrestaties, maar dat wordt nog niet door de politie bevestigd. Iets met het onderzoek wat gaande is en dat meer arrestaties niet worden uitgesloten. 

Schoonmaakactie

De buurtwachten in sommige wijken staan al klaar en sommige zijn al actief. Niet dat ze dat van de daken schreeuwen want het is beter om dit gewoon onder de radar te doen, zo zeggen ze. Dat ze die gasten dan even ouderwets aan de oren onder de hoody trekken. Denk daarbij aan duidelijke waarschuwingen om de wijk te verlaten, want anders. Doen ze dat niet dan komt het vanzelf goed. Want dan kunnen er wel eens ongelukken gebeuren, zo hoor ik. En die zitten in een klein hoekje waar geen getuigen zitten. Die nemen namelijk niets op op video en flikkeren dat zeker niet op Snapchat. Die zijn niet dom.

De beer is los bij sommige inwoners uit Purmerend die de orde willen herstellen in hun wijk want deze gebeurtenis staat niet op zichzelf. Ze zijn het zat en het gaat gebeuren. Gewoon omdat het kan en helaas omdat het moet. Ze nemen de politie niets kwalijk, die doen ook hun best, maar kan vast wel wat hulp gebruiken, zo zeggen ze.

Het Ogen en Oren project in Purmerend is hierbij maar een wandelclubje. Ik wens de buurtwachten, waar dan ook in de wijken en al dan niet onder de radar, alle succes toe. Pak ze aan en schop ze de wijk uit. Net zolang tot de rust is wedergekeerd.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

3 REACTIES

  1. Wat een vreemde namen zeg, bij dit artikel. Is dat om politiek correct te blijven, Rob Klaucke? Er staat dan voor de vorm wel een ‘Rachid’ in de titel, maar die heeft verder (politiek/etnisch bewust?) geen rol gekregen in het verhaal van Rob. En beste Rob, wat wil je nou eigenlijk zeggen met deze quasi-intelligente, maar inhoudelijk nietszeggende onzin? Rob lijkt me nou echt zo iemand, die de andere kant opkijkt en niets zegt als er iets voor zijn ogen gebeurt. En er dan later wel een stukkie over gaat schrijven met namen erin die nergens op slaan. Zo iemand dus.

  2. Maar volgens NH Nieuws (22.07.2023)heeft de politie geen aanleiding om te denken dat er een verband is tussen de berovingen e.d. ?!?!?!???????

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,944FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
18.3 ° C
19.5 °
16 °
65 %
0.9kmh
87 %
wo
17 °
do
20 °
vr
19 °
za
16 °
zo
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.