16.4 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendKaasmakerij in Purmerend gesloten wegens ernstige overtredingen: volksgezondheid en milieu in gevaar

Kaasmakerij in Purmerend gesloten wegens ernstige overtredingen: volksgezondheid en milieu in gevaar

Purmerend – Een kaasmakerij in Purmerend is met onmiddellijke ingang gesloten door de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA), in samenwerking met de Nederlandse Arbeidsinspectie, Omgevingsdienst IJmond, gemeente Purmerend en de politie. De gezamenlijke controle, die afgelopen donderdagmiddag plaatsvond, onthulde diverse ernstige overtredingen die zowel de volksgezondheid als het milieu in gevaar brachten.

De aanleiding voor de inspectie waren meerdere meldingen van geuroverlast die uit de kaasmakerij kwamen. Bij het betreden van het bedrijf werden direct verschillende schendingen van hygiëneregels vastgesteld. De gebruikte apparatuur voor de kaasproductie vertoonde tekenen van ernstige verwaarlozing, met schimmels, afval en vliegen die werden aangetroffen. Deze alarmerende situatie werd als direct gevaar voor de volksgezondheid beschouwd, wat leidde tot een onmiddellijke spoedsluiting van de kaasmakerij.

De kaasmakerij had zijn producten voornamelijk in Duitsland op de markt gebracht. Om verdere risico’s te voorkomen, is het bedrijf begonnen met het terugroepen van de reeds verkochte producten bij hun afnemers.

Brandblusmiddelen

Niet alleen waren er ernstige inbreuken op het gebied van volksgezondheid, maar ook milieuovertredingen werden tijdens de inspectie geconstateerd. Het bedrijf had bijvoorbeeld meer gasflessen in het pand dan wettelijk was toegestaan. Daarnaast waren de brandblusmiddelen niet goedgekeurd en incorrect opgehangen, waardoor de veiligheid van het personeel en het pand in gevaar kwam. Bovendien wordt momenteel onderzocht hoe het afvalwater werd afgevoerd, omdat een verkeerde afvoer kan leiden tot ernstige verstoppingen in het rioolsysteem.

Een andere verontrustende bevinding was het illegale gebruik van het pand voor bewoning. In hetzelfde gebouw werden slaapruimtes aangetroffen onder ontoelaatbare omstandigheden. Matrassen lagen op de vloer, terwijl de ruimte door het productieproces van het bedrijf extreem warm en vochtig was, en bovendien vuil. Het is belangrijk om op te merken dat het pand niet geschikt was voor bewoning volgens de geldende voorschriften.

De gemeente Purmerend heeft aangegeven stappen te zullen ondernemen tegen dit illegale gebruik van het pand. Er is niet bekend gemaakt om welk bedrijf het gaat.

Update: Het gaat om het bedrijf Shamdam Cheese op bedrijventerrein de Koog.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
16.4 ° C
17.2 °
15 °
76 %
6.7kmh
100 %
za
16 °
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
24 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.