22.7 C
Purmerend
donderdag 25 juli 2024
HomePurmerendStationskat Brammetje komt achter de fietsenstalling weer thuis bij 'zijn station' 

Stationskat Brammetje komt achter de fietsenstalling weer thuis bij ‘zijn station’ 

Purmerend – Goed nieuws: het bronzen beeld van stationskat Brammetje is dichterbij dan ooit. Het is misschien wel de bekendste kat van Purmerend en daarom is er een vergunning aangevraagd voor een beeld op ware grootte. De kat komt niet thuis op zijn geliefde perron, maar wel dicht bij het station.

De stationskat wordt sinds april flink gemist. Toen werd hij aangereden en hij overleefde die aanrijding niet. De rode kater liep al vanaf 2016 rond op het perron van station Weidevenne in Purmerend en hoorde inmiddels ‘bij het meubilair’. Ook ging hij geregeld op stap, vertelde baasje Anneke Rost eerder.

Daardoor was de kat ook al een paar keer zoek geweest. Zo ook in 2017. Toen werd Brammetje vijf dagen later weer gevonden. Kat Brammetje was erg geliefd en mensen reageerden dan ook geschokt op het nieuws: “Ik had je laatst voor het eerst gezien, en nu dit”, reageerde iemand vlak na zijn dood. “Heel veel sterkte”, reageert een ander. 

Een half jaar later lijkt er eindelijk iets tastbaars te komen voor alle reizigers die de kat missen. Daphne, één van initiatiefnemers voor het beeld, geeft aan ‘dat ze ook in de vakantie er nog druk mee zijn.’ Er is ondertussen een plek aangewezen, achter bij de fietsenstalling en ook is beslist het beeld op ware grootte te maken. 

Hufterproof

“Hij gaat verankerd worden op stenen blokken”, vertelt Daphne. “De beeldhouwer heeft aangegeven dat het beeld dusdanig verankerd wordt dat het beeld niet makkelijk verwijderd kan worden.” ‘Hufterproof’ dus, zoals ze het zelf noemt. 

Wanneer het bronzen beeld met stationskat Brammetje op de plek te bewonderen is, weet Daphne nog niet. 

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,968FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.7 ° C
23.4 °
21.1 °
68 %
4kmh
100 %
do
22 °
vr
21 °
za
22 °
zo
21 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.