11.2 C
Purmerend
donderdag 13 juni 2024
Home112Opmerkelijk hoog alcoholgehalte bij bestuurder na botsing met boom in Purmerend

Opmerkelijk hoog alcoholgehalte bij bestuurder na botsing met boom in Purmerend

Purmerend – In de vroege uren van dinsdag 15 augustus werd de politie gealarmeerd over een mogelijke drankrijder die slingerend reed en tegen een boom was gebotst.

De melding van de aanrijding kwam bij de hulpdiensten binnen, en terwijl de bestuurder na het incident doorreed over de Hoornselaan, was een nabijgelegen politieagent snel ter plaatse. Het voertuig stopte uiteindelijk, en pogingen van de bestuurder om te vluchten werden verhinderd door de interventie van de politieagent.

De bestuurder werd aangehouden en op het politiebureau onderworpen aan een alcoholtest: de bestuurder blies een verbluffende 1395 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht (ugl). Dit is aanzienlijk hoger dan de wettelijke grens van 220 ugl voor een gevorderde bestuurder.

Volgens de wet is het voor bestuurders in Nederland verboden om met een alcoholgehalte boven de wettelijke limiet te rijden. Het gemeten alcoholgehalte bij de bestuurder overschreed deze limiet met meer dan zes keer de toegestane hoeveelheid. Als gevolg van deze overtreding werd het rijbewijs van de bestuurder onmiddellijk ingevorderd en werd er proces-verbaal opgemaakt. De bestuurder zal in de toekomst verantwoording moeten afleggen bij de verkeersofficier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
11.2 ° C
12.3 °
10 °
72 %
0.9kmh
100 %
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °
ma
15 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.