17.3 C
Purmerend
donderdag 20 juni 2024
HomePurmerendKunstenaars in actie op de Purmerendse Place du Tertre

Kunstenaars in actie op de Purmerendse Place du Tertre

Purmerend – Op zaterdag 26 augustus staat de binnenstad van Purmerend in het teken van kunst. Op de Kaasmarkt vindt een kunstmarkt plaats genaamd Place du Tertre. De hele dag kunt u professionele kunstenaars uit de regio in actie zien. Even verderop op de Koemarkt vindt u op de jaarlijkse kunstmarkt tientallen kramen vol creatieve kunst.

De kunstmarkt Place du Tertre is vernoemd naar het beroemde plein in de Parijse wijk Montmartre. Daar beoefenen schilders, portrettekenaars en silhouetknippers dagelijks hun kunsten. Zo ook op de Kaasmarkt. Tijdens een workshop ‘en plein air schilderen’ leggen schilders uit de regio, onder leiding van kunstenaar Ronald Roelfsema, de sfeer op de Kaasmarkt vast.

Naast de workshop is er meer te zien. Schilders, glaskunstenaars, beeldhouwers en andere professionele kunstenaars uit de regio laten aan het publiek zien hoe zij kunst maken. Er staan verschillende marktkramen op het plein. Het Kunstcollectief Purmerend heeft een informatiestand, waarbij u het boekje van de nieuwe Kunstroute op 7 & 8 oktober alvast kunt afhalen.

Jaarlijkse kunstmarkt op de Koemarkt

Niet alleen op de Kaasmarkt kunt u op 26 augustus terecht voor kunst. Op de Koemarkt vindt de jaarlijkse kunstmarkt plaats. Op het plein staan 70 kramen vol met van alles op het gebied van creatieve kunst. Ook hier vindt u een aantal professionele kunstenaars uit de regio die hun werken laten zien.

Meer informatie over de kunstmarkt kunt u vinden op de website van het Kunstcollectief PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,945FansLike
2,554VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
17.3 ° C
20.1 °
16 °
73 %
1.8kmh
99 %
do
19 °
vr
20 °
za
20 °
zo
22 °
ma
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.