22.8 C
Purmerend
maandag 2 oktober 2023
HomeEvenementZet 'm in de agenda: De open dag van de brandweer komt...

Zet ‘m in de agenda: De open dag van de brandweer komt er weer aan!

Purmerend – Altijd al eens in een brandweerauto willen zitten? Of van dichtbij zien hoe de brandweer een brand blust? Dat kan tijdens de jaarlijkse open dag van Brandweer Zaanstreek-Waterland op zaterdag 16 september. Tussen 10:00 en 16:00 is iedereen van harte welkom op de brandweerkazerne van Purmerend.

“Dit jaar hebben we weer een leuke mix aan activiteiten en bezienswaardigheden voor onze bezoekers georganiseerd” laat één van de coördinatoren: Remie Lutter weten. “Er is heel veel te beleven en te zien. Meerdere brandweerploegen organiseren demonstraties. Zo kunnen mensen in de praktijk zien hoe de brandweer omgaat met gevaarlijke stoffen of hoe een autobrand wordt geblust.

Daarnaast kunnen bezoekers ook weer genieten van de jaarlijks terugkerende activiteiten. Dus kom een rondje meerijden in een brandweerauto, stel je hoogtevrees op de proef door omhoog te gaan in de korf van een autoladder of communiceer met brandweerduikers in een duiktank. Ook zijn er meerdere veiligheidspartners van de brandweer aanwezig zoals politie, ambulance, handhaving en de dierenambulance. “Een incident bestrijden we tenslotte niet alleen”.

Nieuwe voertuigen

Naast de vele activiteiten zijn er dit jaar meerdere nieuwe voer- en vaartuigen te bewonderen. Op de open dag kan je de nieuwe tankautospuit, autoladder, hulpverleningsvoertuig en snel inzetbare boot zien die Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland de afgelopen twee jaar in gebruik heeft genomen.

Brandweer Opmeer, onderdeel van Veiligheidsregio Noord-Holland Noord, bezoekt de open dag met hun nieuwe schuimblusvoertuig. En het Korps Marinebrandweer in Den Helder komt met de allergrootste hoogwerker van de Benelux. Deze brandweerwagen heeft een uitschuifbare arm van maar liefst 61 meter.

Speciaal voor de kinderen

Aan de kinderen is volop gedacht. Kinderen kunnen blusspelletjes doen waarbij ze targets moeten raken, fietsen knippen of zich uitleven op het Brandweer-springkussen. Daarnaast is brandweerman Sam aanwezig om de kinderen te vermaken.

Bereikbaarheid

Bezoek je de open dag? Kom dan zoveel mogelijk met de fiets, het openbaar vervoer of lopend. Rondom de kazerne is namelijk een beperkt aantal parkeerplaatsen beschikbaar.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

Wat u zegt


Advertentie


Onze Socials

9,620FansLike
2,501VolgersVolg
1,619VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
22.8 ° C
25 °
21.1 °
73 %
2.7kmh
100 %
ma
23 °
di
18 °
wo
16 °
do
16 °
vr
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.