14.6 C
Purmerend
maandag 15 juli 2024
HomeRegionaalBig Bazar definitief failliet: over de maand september wordt geen loon uitbetaald

Big Bazar definitief failliet: over de maand september wordt geen loon uitbetaald

Amsterdam – Vandaag is Big Bazar, de populaire keten van discountwinkels, failliet verklaard. Ongeveer 1300 werknemers ontvangen geen salaris voor september. De rechtbank in Amsterdam nam deze beslissing nadat de retailgigant te maken kreeg met toenemende financiële problemen en een groeiend aantal klachten over onbetaalde rekeningen.

Op maandag deed Big Bazar een laatste wanhoopspoging in de rechtbank in Leeuwarden, maar deze poging bleek onsuccesvol. De rechtbank in Leeuwarden weigerde voor de derde keer om een schuldexpert aan te stellen om het bedrijf te helpen bij het omgaan met zijn financiële problemen. Als gevolg daarvan werden op dinsdag nieuwe faillissementsverzoeken in behandeling genomen, waarmee een einde kwam aan de langdurige problemen van Big Bazar.

Dit markeert de derde keer dat Big Bazar op de rand van het faillissement stond, waarbij verzoeken voor de benoeming van een schuldexpert net voor de deadlines werden ingediend, waardoor de faillissementsprocedure steeds werd vertraagd. In totaal werden meer dan dertig faillissementsaanvragen tegen Big Bazar ingediend.

De discountwinkelketen, opgericht in 2007, onthulde afgelopen zomer financiële problemen en schreef deze toe aan aanzienlijke prijsstijgingen in de detailhandel, wat leidde tot verminderende consumentenbestedingen. In de loop der tijd bleven veel rekeningen onbetaald, tot frustratie van pandeigenaren en leveranciers. De schulden van het bedrijf liepen op tot tientallen miljoenen euro’s.

De CEO van Big Bazar, Heerke Kooistra, hoopte het faillissement af te wenden door niet-renderende winkels te sluiten. Vaak moest Big Bazar na juridische geschillen ook gedwongen winkelpanden verlaten vanwege huurachterstanden.

Geen salarissen uitbetaald

Voor de circa 1300 werknemers betekent het faillissement het einde van hun dienstverband bij het bedrijf. Daarnaast werd op dinsdag bekend dat Big Bazar de salarissen voor september niet onmiddellijk kon uitbetalen, ondanks de belofte van het bedrijf om dit op maandag te doen. Volgens de advocaat van de winkelketen zou het uitbetalen van de salarissen vlak voor een verwacht faillissement kunnen worden opgevat als bevoordeling van een groep crediteuren ten koste van anderen.

De mail van Big Bazar naar de medewerkers.


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. En daar begint het UWV-traject voor de Big Bazar werknemer.
    UWV betaalt het achterstallig loon dat Big Bazar niet heeft betaald.
    Bij twijfel is het raadzaam een gesprek aan te gaan bij het Juridisch Loket.
    Het Juridisch Loket houdt kantoor in de Bibliotheek Waterland (Waterlandlaan 40, Purmerend). Het Inloopspreekuur is op Vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.6 ° C
15.6 °
13.3 °
77 %
0.9kmh
7 %
ma
24 °
di
18 °
wo
20 °
do
23 °
vr
25 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.