14.8 C
Purmerend
woensdag 3 juli 2024
HomeVrije tijdLaadpaal app downloaden: dit is waarom! 

Laadpaal app downloaden: dit is waarom! 

Nu er steeds meer mensen in een elektrische auto rijden, zien we ook dat de vraag naar voorzieningen voor elektrische voertuigen toeneemt. Hierbij kunnen we niet alleen denken aan laadpalen, maar ook aan bijvoorbeeld laadpaal apps. Dit zijn speciale apps die worden ingezet om je nog makkelijker te helpen bij het vinden van de juiste oplaadpunten. Maar waarom zijn deze apps absoluut onmisbaar als je over een elektrische auto beschikt? Wat levert het je precies op? In dit artikel vertellen we je exact waarom deze apps verschil kunnen maken. 

Altijd actuele informatie 

Apps als GRID doen er alles aan om actuele informatie te tonen. Heel belangrijk, want zo weet je bijvoorbeeld precies welke laadpalen op dit moment in gebruik zijn en waar je nog wel terecht kunt. Handig om te weten, want zo voorkom je dat je onnodig hoeft te wachten of naar een laadpaal rijdt dat al in gebruik is. 

Houd er wel rekening mee dat de app zo actueel mogelijk is, maar dat er soms enkele minuten verschil tussen kan zitten. Zo kan het onverhoopt nog gebeuren dat je voor niets rijdt, maar die kans is wel stukken kleiner dan zonder app. 

Laadsnelheid 

Niet alle laadpalen werken hetzelfde. Zo zal de ene laadpaal bijvoorbeeld sneller kunnen laden dan de andere. Wanneer je weinig tijd hebt, is het prettig om te weten bij welke laadpaal je terecht kunt. Zo voorkom je onnodige vertraging onderweg. Aanbevolen wordt om de auto bij stilstand altijd op een lader aan te sluiten. Dat biedt mogelijkheden. Tegenwoordig zijn er immers op steeds meer plekken laadpunten beschikbaar. Zo ook bij je favoriete winkelcentrum of zelfs bij de bibliotheek. Zo kun je van elke stop of uitstapje gebruik maken om je accu op te laden. 

Houd er wel rekening mee dat niet alle auto’s op elke laadpaal aangesloten kunnen worden. Hierbij maakt het ook nog uit van welke laadpas je gebruik maakt. Het is verstandig om voor een universele laadpas te kiezen. Dan kun je bij elke laadpaal en snellader terecht. 

De goedkoopste laadpaal vinden 

Het is heel lastig om de goedkoopste laadpaal te vinden als je eigenlijk geen goed vergelijkingsmateriaal hebt. Met behulp van een app zie je direct wat de huidige tarieven zijn. Hierdoor kun je eenvoudig de juiste beslissing maken. Zo voorkom je dat je te veel betaalt. Je weet immers precies wat de huidige tarieven zijn en waar het ook goedkoper kan. 

Wil je nog goedkoper uit zijn? Onderzoek dan de mogelijkheid om zelf thuis een laadpaal te installeren. Dit is nog voordeliger wanneer je deze combineert met zonnepanelen. Zo betaal je vrijwel niets extra’s voor het opladen van je auto. Zo kun je het opladen bij openbare laadpunten enkel overlaten voor de momenten dat je langere ritten moet maken en buiten je actieradius om moet rijden. Als je je auto elke avond op de oplader thuis legt, zorg je ervoor dat je altijd met een volle accu de weg op kan. Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.8 ° C
16 °
13.9 °
76 %
4.9kmh
99 %
wo
15 °
do
16 °
vr
16 °
za
18 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.