14.5 C
Purmerend
donderdag 18 juli 2024
HomePurmerendGevolgen voor tijdelijke woningen politiebureau nu gemeente niet kiest voor mengen doelgroepen

Gevolgen voor tijdelijke woningen politiebureau nu gemeente niet kiest voor mengen doelgroepen

Purmerend – Slechts korte tijd stond er een memo online op de website van de gemeente. In deze memo geeft wethouder Rotgans een toelichting aan de gemeenteraad waarom de gemeente niet kiest voor het plaatsen van meerdere doelgroepen in opvanglocaties voor ontheemden.

Het zal niet helemaal de bedoeling zijn geweest dat de memo online verscheen. “Sorry, ik mag hier niets over kwijt. Deze memo valt namelijk onder de geheimhouding”, verklaart een raadslid als Regio Purmerend naar de gevolgen van de memo vraagt. Na korte tijd is de memo ook inderdaad van de website van de gemeente verdwenen.

“Het mengen van doelgroepen wordt (ambtelijk) afgeraden door gemeenten die dit eerder hebben gedaan. <…> voor iedere doelgroep geldt dat er andere behoeften zijn, er andere financiele regelingen bestaan en er een ander beheer nodig is”, stelt de wethouder in het schrijven.

Kort gezegd komt het er op neer dat Gemeente Purmerend wil kiezen voor het na elkaar huisvesten van mensen die opvang nodig hebben. En dus niet om meerdere doelgroepen te mengen op één locatie. Verder schrijft Rotgans in de memo dat een groot deel van de Oekraieners op dit moment gericht is op terugkeer.

Waterlandlaan

Door de memo lijkt het duidelijk te worden dat het college niet (meer) pleit voor een gemengde opvang (een combinatie tussen spoedzoekers en statushouders). Maar dat er één van deze twee doelgroepen in kleinschalige opvanglocaties komt te wonen. De eerste opvanglocatie die bewoond zullen worden, zijn de flexwoningen die momenteel geplaatst worden op de voormalige locatie van het politiebureau aan de Waterlandlaan.

De tijd, en wellicht de voor dit agendapunt besloten vergadering (agendapunt 15) van de gemeenteraad vanavond, zal leren welke doelgroep op de Waterlandlaan zal worden gehuisvest.

Lees de gehele (geheime) memo hier.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Een goed verstaander heeft aan een half woord genoeg (=iemand die inzicht heeft in de situatie, heeft aan een kleine vingerwijzing genoeg om te weten wat hij van de zaak denken moet of wat hij te doen heeft. Die heeft geen breedvoerige explicaties -of memo- nodig).
    Sneu voor de reguliere spoedzoeker……

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,557VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
14.5 ° C
15.6 °
13.3 °
80 %
0.8kmh
8 %
do
23 °
vr
26 °
za
28 °
zo
23 °
ma
16 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.