7.3 C
Purmerend
zaterdag 27 april 2024
Home112"Ook de kleine brandjes horen er bij" - brandweer blust 'containerbrand' (video)

“Ook de kleine brandjes horen er bij” – brandweer blust ‘containerbrand’ (video)

Purmerend – De brandweer wordt niet alleen opgeroepen voor ernstige calamiteiten. Ook voor een klein brandje staat de brandweer paraat. De politie reed vanavond richting het Abel Tasmanplein in de Weidevenne na een melding over ‘aanwezige jeugd’. Agenten troffen nabij het NS station een brandende bubbel-vuilnisbak aan waar de vlammen uitsloegen.

“Wij hebben een kleine brandblusser bij ons”, verklaarde één van de agenten. “Maar de bak blijft toch smeulen. Omdat we niet exact weten of deze container ook onder de grond zit, hebben we in dit geval toch maar besloten de brandweer in te schakelen”.

Eerlijk gezegd was het voor onze verslaggever een uniek kijkje om op centimeters afstand van een brandweerspuit te staan. Normaal gesproken blijf je op ruime afstand, als de brandweer in actie komt.

Na het blussen werd de container met een warmte-camera geïnspecteerd. Een officieel “brand meester, terug naar de kazerne” volgde over de portofoon. Want ja, ook de kleine brandjes horen er bij.




Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,909FansLike
2,552VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
7.3 ° C
8.3 °
6.2 °
79 %
1.3kmh
91 %
za
15 °
zo
15 °
ma
16 °
di
19 °
wo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.