12.5 C
Purmerend
zaterdag 13 april 2024
HomePurmerend400 supporters van FC Utrecht niet welkom in Volendam "vrees voor ernstige...

400 supporters van FC Utrecht niet welkom in Volendam “vrees voor ernstige wanordelijkheden”

Edam-Volendam – Kort voorafgaand aan de wedstrijd FC Volendam – FC Utrecht, die vanavond om 20:00 uur van start gaat, is het besluit genomen dat de bussen met 400 FC Utrecht supporters niet welkom zijn in Volendam. De driehoek bestaande uit de politie, het openbaar ministerie en de burgemeester van Edam-Volendam hebben dat besluit genomen na informatie uit diverse bronnen.

Op basis van deze informatie was er vrees voor ernstige wanordelijkheden, waardoor de veiligheid van de mensen binnen en buiten het stadion niet gewaarborgd kon worden.

Uit breken uit bezoekersvak

Er is betrouwbare informatie binnengekomen waaruit bleek dat de uitsupporters van plan waren uit te breken uit het bezoekersvak. En mede vanwege het feit dat er in het vorige seizoen na de wedstrijd FC Volendam – FC Utrecht ook ongeregeldheden waren, heeft de driehoek dit besluit genomen.

Dit besluit is weloverwogen en met grote tegenzin door de driehoek genomen, omdat juist alles in het werk was gesteld om deze wedstrijd veilig en gastvrij te laten verlopen, schrijft de burgemeester in een verklaring.

Niet te spreken

Supporters van FC Utrecht zijn niet te spreken over het besluit van de burgemeester van Volendam. De bussen met fans waren al onderweg naar Volendam en moesten daardoor plotseling omkeren. “FC Utrecht is even verbaasd als verbolgen over dit besluit alsmede het feit dat dit zo kort voor de wedstrijd is genomen”, schrijft de club in een verklaring. De club stelt dat er ‘onnodige kosten’ zijn gemaakt door de late beslissing van de burgemeester van Edam-Volendam.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,545VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.5 ° C
14 °
11 °
74 %
4kmh
100 %
za
19 °
zo
11 °
ma
10 °
di
9 °
wo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.