26 C
Purmerend
zaterdag 20 juli 2024
HomeRegionaalHorizon College en Regio College bundelen krachten in een fusie

Horizon College en Regio College bundelen krachten in een fusie

Regionaal- Het Horizon College en het Regio College hebben aangekondigd dat ze hun krachten zullen bundelen in een fusie. Deze strategische samenwerking is bedoeld om een robuust en gevarieerd aanbod van mbo-onderwijs te blijven leveren in de regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland.

De fusie heeft groen licht gekregen van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW), en vanaf augustus 2024 zullen de twee scholen onder een nieuwe naam gezamenlijk opereren. Een detail is dat in Purmerend het Horizon College en het Regio College al gezamenlijk één gebouw delen.

Uitdagingen

De regio’s West-Friesland, Zaanstreek-Waterland en Noord-Kennemerland staan voor diverse uitdagingen op het gebied van onderwijs. Dit vereist een onderwijsinstelling die snel kan inspelen op maatschappelijke, beroepsmatige en demografische veranderingen in deze gebieden. Door hun krachten te bundelen, geloven beide scholen dat ze meer kunnen bereiken.

Stimuleren

Een van de belangrijkste doelen van de fusie is het stimuleren van innovatie en versterking in het beroepsonderwijs. Dit omvat initiatieven op het gebied van onderwijsontwikkeling, digitalisering, flexibilisering en maatwerk. Een opvallend onderdeel van deze inspanning is het aanbieden van trajecten voor een leven lang ontwikkelen (LLO) voor volwassenen, waardoor mensen hun vaardigheden kunnen blijven ontwikkelen gedurende hun leven.

Daarnaast zal de fusie zorgen voor een krachtige respons op de groeiende vraag van bedrijven en maatschappelijke organisaties in de regio naar goed opgeleide vakmensen. Hierbij staat het voortdurend vernieuwen van het onderwijs, met bijzondere aandacht voor actuele technologische ontwikkelingen die van belang zijn voor de samenleving, centraal

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,959FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
26 ° C
27.8 °
25 °
65 %
2.7kmh
7 %
za
28 °
zo
24 °
ma
22 °
di
21 °
wo
19 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.