10.3 C
Purmerend
dinsdag 16 april 2024
HomePurmerendPurmerend behoudt Purmerbos en plant woningbouw op golfbaan

Purmerend behoudt Purmerbos en plant woningbouw op golfbaan

Purmerend – Het college van de gemeente Purmerend heeft aangekondigd dat ze zich zal inzetten om het bestaande Purmerbos zo veel mogelijk te behouden. In een recente beslissing van het college wordt benadrukt dat er kansen liggen voor woningbouw op de golfbaan en Purmer-Zuid zuid.

Dit betekent concreet dat het bos bij Purmer-Zuid zuid niet wordt gebruikt voor woningbouw, en er zal geen directe toegang zijn vanuit de nieuwbouw naar het Purmerbos. Tegelijkertijd is het de bedoeling om het recreatiedeel van het bos zoveel mogelijk te behouden.

De gemeente Purmerend verwacht dat de conceptvisie voor de oostflank tegen het einde van het jaar gereed zal zijn. Deze conceptvisie zal de hoofdlijnen schetsen van hoe de oostflank zich zal ontwikkelen, inclusief plannen voor natuurversterking, recreatie, wegen, woningen en infrastructuur.

Belang van natuur

Wethouder Verkroost, verantwoordelijk voor de visie op de oostflank, benadrukt het belang van zowel natuur als wonen, zowel nu als in de toekomst. Met de nieuwe uitgangspunten wil de gemeente aangeven welk groen behouden zal blijven en waar ruimte is voor nieuwe woningen en infrastructuur.

Het bestaande bos wordt zoveel mogelijk beschermd, hoewel er enkele aanpassingen nodig kunnen zijn, zoals de aanleg van een toegangsweg naar de golfbaan. De gemeente onderzoekt of woningen op de golfbaan via de N244 kunnen worden ontsloten. Bovendien worden de weilanden in het gebied ingezet voor natuurbehoud en om de twee bosgebieden met elkaar te verbinden.

Gewijzigde uitgangspunten

De gewijzigde uitgangspunten voor de gebiedsvisie oostflank hebben ook invloed op de samenwerking met partners. Staatsbosbeheer zal een minder actieve rol hebben vanwege de keuze voor woningbouw op de golfbaan en het weiland in Purmerend-Zuid zuid. BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling blijft echter betrokken bij de ontwikkeling van de golfbaan en benadrukt hun groene ambities.

Oekraïense ontheemden

Opvallend is dat de gemeente ook gesprekken voert over de mogelijke tijdelijke opvang van Oekraïense ontheemden in een deel van de oostflank (Purmer-Zuid zuid) gedurende 10 tot 15 jaar voordat permanente woningbouw plaatsvindt. Dit plan is echter nog afhankelijk van financiering en grondkwesties en vereist verdere overweging.

De conceptvisie wordt naar verwachting begin 2024 aan de gemeenteraad voorgelegd na breed overleg met inwoners en belanghebbenden. Hun feedback zal worden meegenomen in de uiteindelijke visie die aan de gemeenteraad wordt voorgelegd.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,873FansLike
2,546VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
10.3 ° C
11.7 °
9.4 °
78 %
6.7kmh
98 %
di
11 °
wo
8 °
do
10 °
vr
10 °
za
11 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.