27.4 C
Purmerend
vrijdag 19 juli 2024
HomePurmerendBrams hondenopvang in Purmerbos moet weg: "Dit krijg je nooit meer terug"

Brams hondenopvang in Purmerbos moet weg: “Dit krijg je nooit meer terug”

Purmerend – Het Purmerbos blijft een bos. De geplande woningbouw in het bos gaat niet door. Zo heeft het gemeentebestuur van Purmerend besloten. Goed nieuws voor de natuurliefhebbers en recreanten maar niet voor Bram Bonhof van Dogrun. Hij zit met zijn hondenopvang aan de rand van het Purmerbos en daar heeft de gemeente een ringweg gepland.

Bram heeft geen oog dichtgedaan. “Ik hoorde het nieuws gisteravond en het enige dat ik kon denken was: nu gaat het gebeuren.” Hij runt al meer dan 25 jaar de hondenopvang. Elke dag worden er zo’n 80 honden voor de dagopvang gebracht.

In een bos van 1,5 ha, zo’n drie voetbalvelden groot, kunnen de honden heerlijk hun gang gaan. En niemand in de omgeving die er last van heeft. “Het is uniek”, zegt Bram, “en dit krijg je nooit meer terug.”

Tranen in de ogen

Vanochtend stonden zijn vaste klanten met tranen in de ogen. “Ik schoot ook vol. Maar ik moet natuurlijk niet meehuilen want daar schieten we niets mee op.” Bram heeft een uitnodiging van de gemeente gehad om over een paar weken te komen praten.

De gemeente schrijft aan Bram; “De wens van het college om de ontsluitingsweg van de Golfbaan via de N244 te ontsluiten heeft op termijn gevolgen voor de door ons aan u verhuurde grond voor de hondenopvang.”

Hij zucht diep. “Als je dit leest dan weet je wel hoe laat het is.” Hij hoopt dat de gemeente hem een alternatief gaat aanbieden, maar ziet het heel somber in. “Waar zou dat nu kunnen komen? Ik zou het niet weten.”

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,559VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
27.4 ° C
29 °
26.6 °
61 %
1.8kmh
71 %
vr
27 °
za
28 °
zo
22 °
ma
21 °
di
21 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.