12.1 C
Purmerend
woensdag 12 juni 2024
Home112Achtervolging en bekeuringen voor roekeloze scooterbestuurder in Volendam

Achtervolging en bekeuringen voor roekeloze scooterbestuurder in Volendam

Volendam – Op woensdagmiddag 11 oktober vond er een opmerkelijke achtervolging plaats in Volendam. Een motoragent zette de jacht in op een roekeloze scooterbestuurder die zich niets aantrok van de verkeersregels. De achtervolging werd echter afgebroken vanwege de gevaarlijke capriolen van de bestuurder.

Een oplettende wijkagent herkende de roekeloze scooterbestuurder en nam contact op met de jongeman. Dezelfde avond moest de 17-jarige zich melden bij het politiebureau in Purmerend.

Met de bus

Bij het bureau werden meerdere bekeuringen uitgeschreven en na het afleggen van een verklaring mocht de jongen vertrekken. Opvallend was zijn antwoord op de vraag hoe hij naar het bureau was gekomen: “met de bus.”

Dit antwoord wekte argwaan bij zijn collega’s, en ze besloten een motoragent de route tussen het bureau en het adres van de jongen in de gaten te laten houden. Niet veel later werd een scooter zonder verlichting en zonder helm rijdend opgemerkt. De bestuurder werd aangehouden, en opnieuw bleek het om dezelfde jongen te gaan. Hij leek de bus niet te hebben kunnen vinden.

Lopend met scooter

De jongen moest wederom naar het bureau, ditmaal met zijn scooter lopend naast zich. Opnieuw werden bekeuringen uitgeschreven, waaronder voor het rijden zonder rijbewijs. De scooter werd ditmaal onderworpen aan een inspectie op de rollerbank, waaruit bleek dat het voertuig 80 km/h kon halen, terwijl de maximaal toegestane snelheid 45 km/h is. Dit leidde tot nog een bekeuring. Bovendien bleek de scooter niet verzekerd te zijn, wat de jongeman eveneens duur kwam te staan.

Het werd al met al een dag vol foute beslissingen voor deze jongeman. Pas om 00.30 uur ‘s nachts kon zijn moeder hem ophalen vanaf het politiebureau. Ditmaal keerde hij zonder verdere problemen huiswaarts.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,938FansLike
2,553VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
12.1 ° C
12.8 °
11.1 °
72 %
0.9kmh
100 %
wo
11 °
do
17 °
vr
17 °
za
17 °
zo
18 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.