13.4 C
Purmerend
zondag 14 juli 2024
HomeRegionaalTweede Kamer stemt in met extra verhoging maximum uurprijzen kinderopvangtoeslag in 2024

Tweede Kamer stemt in met extra verhoging maximum uurprijzen kinderopvangtoeslag in 2024

Regionaal – De Tweede Kamer heeft een amendement aangenomen om de maximum uurprijzen voor kinderopvangtoeslag in 2024 aanzienlijk te verhogen. Deze verhoging is bedoeld om de maximum uurprijs beter te laten aansluiten bij de werkelijke kosten die ouders maken voor kinderopvang. Minister Van Gennip van Sociale Zaken en Werkgelegenheid werkt aan een spoedwijziging van het Besluit kinderopvangtoeslag om deze verandering te kunnen doorvoeren.

Vanaf 2024 zullen de maximum uurprijzen voor alle soorten kinderopvang met 2,95% boven het huidige gemiddelde tarief worden verhoogd. Dit betekent dat de maximum uurprijs voor dagopvang wordt verhoogd naar € 10,25, voor buitenschoolse opvang naar € 9,12, en voor gastouderopvang naar € 7,53. Deze extra verhoging van de maximum uurprijs vertegenwoordigt een kostenpost van € 508 miljoen voor het Rijk en komt bovenop de eerder aangekondigde reguliere verhoging van ongeveer 6%.

Het doel van deze extra verhoging is om ervoor te zorgen dat ouders niet met hogere kosten worden geconfronteerd. Minister Van Gennip zal hierover in gesprek gaan met de kinderopvangsector, die immers een marktsector is.

Al vanaf eind december 2023

De Dienst Toeslagen ouders zal al vanaf eind december 2023 hogere voorschotten uitbetalen op basis van de nieuwe maximum uurprijzen, nog voordat het Spoedbesluit definitief is vastgesteld. Dit vooruitlopen op de besluitvorming is bedoeld om ouders zo snel mogelijk toegang te geven tot de hogere voorschotten en om verwarring te voorkomen, aangezien ouders anders halverwege 2024 met terugwerkende kracht een eenmalig afwijkend hoger bedrag aan kinderopvangtoeslag zouden ontvangen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
13.4 ° C
14.4 °
12.2 °
79 %
4.5kmh
56 %
zo
19 °
ma
22 °
di
21 °
wo
22 °
do
22 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.