21.3 C
Purmerend
woensdag 17 juli 2024
HomePurmerendSinterklaas is aangekomen in Purmerend "schoentjes mogen gezet worden"

Sinterklaas is aangekomen in Purmerend “schoentjes mogen gezet worden”

Purmerend – Even voor half drie gistermiddag kwam Sinterklaas met zijn gevolg aan op de Kanaalkade in Purmerend. Sinterklaas werd welkom geheten door burgemeester Ellen van Selm van Purmerend. De burgemeester had vier hulpburgemeesters meegenomen om haar te assisteren bij de aankomst en optocht.

Sinterklaas gaf aan weer blij te zijn om in Purmerend voet aan wal te zetten. Hij gaf meteen mee dat de kinderen de schoentjes weer mogen zetten. Mijnheer Wout praatte de boel aan elkaar en zweepte de menigte langs de route op. Op de Kanaalkade stapte Sinterklaas op zijn trouwe viervoeter om vervolgens via de Gedempte Singelgracht, de Peperstraat, Kaasmarkt en de Dubbele Buurt naar de Koemarkt te gaan.

Tekst gaat door onder foto

Sinterklaaasintocht 19 november 2023 Purmerend
Mijnheer Wout praat de boel aan elkaar

Op de Koemarkt was een podium geplaatst zodat iedereen een glimp van Sinterklaas kon opvangen. Een leuke anekdote was dat Sinterklaas aangaf dat zijn mijter niet tegen de regen kan. Ook gaf hij aan dat de gemeente Purmerend steeds groter wordt. “De pieten gaan het heel druk krijgen de aankomende weken.”

Gelukkig bleef het droog, want afgelopen zaterdag tijdens de landelijke intocht was er alleen maar regen. Ook de organisatie, Stichting Purmerend Marktstad, gaf aan dat ze met het droge weer gelukkig waren. Er werd geschat dat er zo’n 8000 mensen afkwamen op de intocht van Sinterklaas in Purmerend.

Foto’s: RK fotografie – Regio Purmerend.

Sinterklaaasintocht 19 november 2023 Purmerend


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,958FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
21.3 ° C
22.9 °
19.4 °
71 %
3.6kmh
60 %
wo
21 °
do
22 °
vr
26 °
za
29 °
zo
23 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.