8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendOud-bewoner Westerweg eist schadevergoeding van gemeente Purmerend wegens verminderde woningwaarde

Oud-bewoner Westerweg eist schadevergoeding van gemeente Purmerend wegens verminderde woningwaarde

Purmerend – Een voormalige bewoner van de Westerweg in Purmerend heeft de gemeente Purmerend aangeklaagd en eist een schadevergoeding van 125.000 euro. Hij beweert dat de waarde van zijn huis aanzienlijk is gedaald als gevolg van bouwplannen op het terrein van de golfbaan.

De Purmerender stelt dat de plannen van de gemeente een negatieve invloed hebben gehad op zijn privacy en uitzicht, waardoor zijn huis bij verkoop 125.000 euro minder opbracht dan de taxatiewaarde. De golfbaan beschikt momenteel over 36 holes, en behoort daarmee tot de grootste van het land. Burggolf wil terug naar een terrein met 18 holes en de rest van het terrein gebruiken om woningen te ontwikkelen.

Al meerdere keren bezwaar

De Purmerender heeft in de afgelopen jaren al twee keer bezwaar gemaakt tegen bouwplannen op het terrein van de golfbaan. Nu heeft hij opnieuw een zienswijze ingediend bij de gemeente, waarin hij de schade aan zijn eigendom benadrukt. Hij geeft aan dat zijn huis aan de Westerweg inmiddels is verkocht, en de verminderde waarde wordt toegeschreven aan de ontwikkelingen op het golfbaanterrein.

Voor dit volledig nieuwe woongebied in Purmerend wordt een deel van de huidige golfbaan gebruikt voor de bouw van circa 1.500 woningen. De ontwikkeling van deze woningen is nog in een vroeg stadium. Hoe deze woningen eruit gaan zien en welke woningtypen er komen is nu nog niet bekend. De plannen tot woningbouw liggen er al vanaf 2018.

Schadevergoeding

De voormalige bewoner benadrukte in eerdere bezwaarschriften zijn zorgen over de mogelijke waardedaling van zijn huis en de afname van woongenot als gevolg van de bouwplannen. Hij uitte ook bezorgdheid over de impact van de gemeentelijke bouwambities op de natuur en de golfbanen, waarbij hij waarschuwde voor toenemende verkeersdrukte en mogelijke chaotische verkeerssituaties. De eiser hoopt nu op een schadevergoeding van 125.000 euro van de gemeente Purmerend.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Het is best wel sneu voor deze man maar dit heeft natuurlijk NUL kans van slagen.
    Waardedaling op OG is al moeilijk vast te stellen en hij heeft de woning inmiddels verkocht dat maakt zijn zaak alleen maar zwakker.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.