8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeVrije tijdTips voor een weekendje Purmerend

Tips voor een weekendje Purmerend

Purmerend, de stad die ook wel de verborgen parel van Noord-Holland wordt genoemd, biedt een schat aan activiteiten en bezienswaardigheden voor zowel locals als toeristen. Daarbij maakt het niet uit of je nu op zoek bent naar een stukje cultuur en geschiedenis of gewoon lekker wilt rondstruinen door de stad om vervolgens te genieten in een van de vele gezellige restaurants in de stad van een heerlijke maaltijd.

Omdat Purmerend niet alleen ontzettend leuk is voor volwassenen, maar er ook van alles is te beleven voor de kinderen, is dit ook voor veel gezinnen een populaire bestemming voor een weekendje weg in eigen land bijvoorbeeld. Dus wil jij antwoord op de vraag; Wat is er te doen in Purmerend? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Cultuur en historie in Purmerend

Purmerend heeft een rijke geschiedenis als het gaat om een stukje cultuur. Het is dan dus ook zeker de moeite waard om verschillende leuke bezienswaardigheden te bezoeken die hier iets over kunnen vertellen. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het Purmerends Museum, gevestigd in een prachtig historisch pand. Hier maak je kennis met de rijke geschiedenis van de stad en kun je de bijzondere tentoonstellingen bekijken. Verdiep je daarnaast ook eens in de Gouden Eeuw van Purmerend en ontdek welke invloed dit heeft gehad op de ontwikkeling van de stad. Vooral voor de kinderen is dit ontzettend leerzaam, aangezien de Gouden Eeuw in vrijwel ieder geschiedenisboek voorbij komt.

Genieten van de natuur

Purmerend mag dan wel een drukke stad zijn, maar aan natuur zeker geen gebrek. Dus ben je een echte natuurliefhebber, dan kom ook jij hier volledig tot je recht. Zo kun je een heerlijke wandeling maken langs bijvoorbeeld de Purmerringvaart, waar je kunt genieten van het uitzicht op het water en groene weilanden die je in dit gebied eigenlijk overal waar je kijkt bijna wel ziet. Wat ook een aanrader is, is een bezoekje aan het Leeghwaterpark, waar je gezellig met z’n allen kunt picknicken, maar ook prachtig kunt fietsen, mocht je van fietsen houden.

Culinair genieten

Op culinair gebied heeft Purmerend voor ieder wat wils. Van gezellige cafés tot hippe restaurants en traditionele eetgelegenheden, de stad barst van de smaakvolle verrassingen, al zeggen we het zelf. Proef bijvoorbeeld de lokale specialiteiten bij restaurant De Bonte Koe of laat je verwennen met een culinair hoogstandje bij Brasserie Zomaar. Geniet van een heerlijke maaltijd en laat je verrassen door de gastvrijheid die je overal door de hele stad zult terugvinden.

Een stad voor iedereen

Hetgeen wat deze stad zo bijzonder maakt, is dat er voor iedereen wel wat te beleven valt. Of je nu houdt van een stukje geschiedenis of wilt genieten van de natuur, het kan er allemaal. Ook voor de jeugd is er genoeg te beleven en zijn er ook verschillende kroegen waar het tot in de late uurtjes doorgaat. Dus of je nu als gezin met jonge kinderen naar Purmerend gaat of gezellig met een stel vrienden, er is voor iedereen wel iets te doen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.