14.2 C
Purmerend
zaterdag 13 juli 2024
HomePurmerendModern appartementencomplex op oude locatie sportschool De Gors aan de Lisdoddestraat "38...

Modern appartementencomplex op oude locatie sportschool De Gors aan de Lisdoddestraat “38 sociale huurappartementen”

Purmerend – De eigenaar van het perceel Lisdoddestraat 40, woningcorporatie Rochdale, heeft plannen om het bestaande gebouw, voorheen bekend als sportschool De Gors, te slopen en plaats te maken voor een modern appartementencomplex. Deze voorgenomen ontwikkeling is echter in strijd met het huidige bestemmingsplan ‘De Gors e.o. 2010’. Om dit project te realiseren, zal de gemeenteraad worden voorgesteld een nieuw bestemmingsplan vast te stellen.

In reactie hierop is het bestemmingsplan ‘Lisdoddestraat 40 – 2024’ opgesteld. Dit bestemmingsplan zal gedurende zes weken ter inzage bij de gemeente liggen. Eventuele belanghebbenden kunnen dan hun zienswijze indienen. Het gaat bij dit plan om een gecoördineerde procedure, wat inhoudt dat de procedures voor het bestemmingsplan, de hogere waarde geluidhinder en de omgevingsvergunning tegelijkertijd worden doorlopen. Na afloop van de zienswijze procedure, wordt het bestemmingsplan aan de gemeenteraad voorgelegd.

Zeven bouwlagen

Het geplande gebouw omvat een lage vleugel van drie bouwlagen aan de Lisdoddestraat en een hogere vleugel van zeven bouwlagen langs de groenzone aan de Gorslaan. Het complex zal bestaan uit 38 sociale huurappartementen specifiek ontworpen voor 55-plussers. Alle appartementen zijn ruime driekamerwoningen met een brutovloeroppervlakte variërend van circa 68 tot 74 m2 en beschikken over een balkon. Op de eerste verdieping is een ontmoetingsruimte gepland, die dienst zal doen als een gemeenschappelijke huiskamer voor de bewoners, maar ook openstaat voor activiteiten en bijeenkomsten voor buurtbewoners.

Impressie Lisdoddestraat 40

Gesprekken met buurtbewoners

In 2022 en 2023 hebben er in totaal drie bewonersavonden plaatsgevonden om de buurtbewoners te informeren over het woningbouwplan. Het ontwerp van het gebouw is aangepast naar aanleiding van opmerkingen van omwonenden, waarbij het hoge bouwdeel is teruggebracht van 8 naar 7 bouwlagen.

Parkeren

In de parkeergarage van het gebouw worden 23 parkeerplaatsen gerealiseerd, terwijl op het parkeerterrein voor het gebouw nog eens 23 parkeerplaatsen zullen worden aangelegd. De herinrichting van het bestaande parkeerterrein zal zorgen voor voldoende parkeergelegenheid, met een totaal van rond de 42 parkeerplaatsen.

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,957FansLike
2,558VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
14.2 ° C
15.1 °
13.3 °
80 %
3.8kmh
95 %
za
16 °
zo
19 °
ma
23 °
di
21 °
wo
20 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.