8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeRegionaalMaximale huurverhoging van 5,5% in de vrije sector vanaf 1 januari 2024

Maximale huurverhoging van 5,5% in de vrije sector vanaf 1 januari 2024

Regionaal – Vanaf 1 januari 2024 zal de maximale jaarlijkse huurverhoging in de vrije sector worden vastgesteld op 5,5%. Deze verhoging bestaat uit 4,5% inflatie plus nog eens 1 procentpunt. Het geldt voor verschillende typen woningen in de vrije sector, waaronder zelfstandige woningen, studio’s en appartementen.

De berekening van dit percentage wordt bepaald door het laagste percentage van de loonontwikkeling of inflatie in het vrije segment. Verhuurders mogen hier 1% aan toevoegen. In dit geval was de inflatie (CPI) van december 2022 tot december 2023 4,5%, terwijl de CAO-loonontwikkeling in dezelfde periode 5,8% bedroeg. Om de maximale huurverhoging vast te stellen, wordt het lagere inflatiepercentage van 4,5% gebruikt.

Maximering

Het tijdsbestek waarin huurders in de vrije sector deze huurverhoging zullen ervaren, hangt af van de ingangsdatum van hun huurcontract. De toegestane huurverhoging van 5,5% zal gelden van 1 januari 2024 tot 1 mei 2024. Na deze datum vervalt de wet die deze maximering reguleert.

Bescherming

Minister Hugo de Jonge werkt momenteel aan een voorstel om huurders in de vrije sector te beschermen tegen aanzienlijke huurprijsstijgingen. Zonder verlenging van deze maximering na 1 mei 2024 zullen huurders in de vrije sector niet langer beschermd zijn tegen dergelijke stijgingen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
licht bewolkt
8 ° C
10 °
6.1 °
73 %
1.3kmh
32 %
di
8 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.