3.3 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomePurmerendNieuwbouwplannen voor 114 woningen in Purmerend van start "71 sociale huur"

Nieuwbouwplannen voor 114 woningen in Purmerend van start “71 sociale huur”

Purmerend – Voor drie binnenwijkse ontwikkellocaties (BOL) in Purmerend is de procedure gestart om de bestemmingsplannen te wijzigen. De nieuwbouwlocaties aan de Aletta Jacobslaan, het Koggenland en de Luitje Broekemastraat brengen in totaal 114 nieuwe woningen weer een stap dichterbij.

Wethouder Pascal Verkroost toont zijn blijdschap over de voortgang: “De woningnood is nog altijd hoog. Met het opstarten van deze procedure zetten we een belangrijke stap om 114 nieuwe woningen in Purmerend te kunnen realiseren.” De plannen richten zich op de wijken Purmer-Zuid en Overwhere:

Koggenland – Luitje Broekemastraat:

Op de locatie van voormalige noodlokalen, die inmiddels gesloopt zijn, worden appartementen gebouwd. Het betreft 64 woningen en een maatschappelijke voorziening van circa 150 m². Op de Koggenland-locatie komt een bouwblok met 53 sociale huurappartementen en een maatschappelijke voorziening op de begane grond. De naastgelegen locatie aan de Luitje Broekemastraat bestaat uit 11 middeldure huurwoningen. Rochdale zal de nieuwbouw ontwikkelen en verhuren.

Aletta Jacobslaan:

Op de locatie van de voormalige M.L. Kingschool zullen 2 gebouwen verrijzen. Het schoolgebouw wordt binnenkort gesloopt. In het ene gebouw komen 18 sociale huurwoningen, terwijl in het andere 32 zorgwoningen (inclusief dagbesteding) worden gerealiseerd voor cliënten van zorgorganisatie Odion. Wooncompagnie ontwikkelt hier de nieuwbouw.

Project: Laan van Kanaan

Binnenstedelijk bouwen

In 2019 heeft de gemeenteraad besloten om op verschillende plekken in de bestaande stad te onderzoeken of nieuwbouw mogelijk was. Het betreft relatief kleine stukken waar de gemeente eigenaar is van de grond. De plannen zijn in de afgelopen jaren verder uitgewerkt, waarbij omwonenden de kans hebben gekregen om mee te denken tijdens diverse informatieavonden.

Een bestemmingsplan regelt hoe de grond gebruikt mag worden en wat er op de grond gebouwd mag worden. In dit geval maakt het nieuwe bestemmingsplan het mogelijk om woningen toe te voegen. Voor het bouwen van de woningen is een omgevingsvergunning nodig.

Ter inzage

Vanaf 18 december 2023 liggen de ontwerp-bestemmingsplannen en ontwerp-omgevingsvergunningen zes weken ter inzage. Tijdens deze periode kan iedereen een zienswijze naar voren brengen. De gemeente organiseert ook informatieavonden voor omwonenden die vragen hebben over de procedure of het indienen van een zienswijze.

Na de zes weken worden de zienswijzen beoordeeld en waar mogelijk verwerkt in de plannen. Vervolgens wordt de gemeenteraad gevraagd het ontwerp-bestemmingsplan al dan niet gewijzigd vast te stellen, waarna het college de omgevingsvergunning kan verlenen.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3.3 ° C
4.4 °
2.8 °
78 %
0.5kmh
100 %
di
4 °
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.