6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendDijkversterking en verbreding fiets- en voetpad langs Oudelandsdijkje “van 1.70 meter naar...

Dijkversterking en verbreding fiets- en voetpad langs Oudelandsdijkje “van 1.70 meter naar 3 meter”

Purmerend – Hoogheemraadschap Holland Noorderkwartier (HHNK) heeft aangekondigd dat in 2024 dijkversterkingswerkzaamheden zullen plaatsvinden aan het Oudelandsdijkje, een belangrijk fiets- en voetpad langs de Purmer ringvaart, vanaf de IJsselmeerlaan tot aan Ilpendam.

Uit een recente toetsing en herbeoordeling is gebleken dat de boezemkades ten zuiden van de Purmerringvaart en de Purmer Ee niet voldoen aan de binnenwaartse sterktenormen, wat de noodzaak tot versterking met zich meebrengt om droge voeten te behouden.

Fiets- en voetpad verbreden

In 2020 heeft de gemeente Purmerend samenwerking gezocht met gemeente Waterland en de Vervoersregio Amsterdam (VRA) om gelijktijdig met de dijkversterking het fiets- en voetpad op de dijk te verbreden.

Het Oudelandsdijkje richting Ilpendam

Het huidige pad van 1.70 meter zal worden uitgebreid naar 3 meter, met toevoeging van een los voetpad. Deze verbeteringen dragen niet alleen bij aan een betere verbinding naar Ilpendam, maar ondersteunen ook de stimulering van fietsgebruik.

Vervolgproces

Het vervolgproces omvat het uitwerken van het voorlopig ontwerp naar een definitief ontwerp door HHNK. Tijdens de uitvoering van het project zal HHNK de communicatie op zich nemen en actieve betrokkenheid van de omwonenden van de dijk stimuleren.

De verwachting is dat HHNK begint met de werkzaamheden rond juni 2024.

Foto’s: Regio PurmerendSteun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.