6 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
HomePurmerendZoek de verschillen: Bouwplan Kop van Wagenweg gedeeltelijk aangepast

Zoek de verschillen: Bouwplan Kop van Wagenweg gedeeltelijk aangepast

Purmerend – Projectontwikkelaar BPD heeft het bouwplan Kop van Wagenweg gedeeltelijk aangepast. Volgens de gemeente Purmerend is de aanpassing van het bouwplan binnen de vastgestelde kaders van het bestemmingsplan. Het aangepaste gebouwontwerp, dat enkele wijzigingen omvat ten opzichte van eerdere impressies, is alvast voorgelegd aan de commissie Welstand en stedenbouwkundig getoetst.

Het gebouwontwerp is enigszins aangepast ten opzichte van eerder getoonde impressies. Een bouwblok aan de spoorzijde is verplaatst en nu toegevoegd aan een bouwdeel dat aan de Burgemeester D. Kooimanweg grenst. Daardoor wordt een deel van de binnentuin beter zichtbaar vanaf de spoorzijde en is daar minder bebouwing en meer groen zichtbaar. Ook een van de torens heeft meer verdiepingen gekregen.

BPD ontwikkelt hier een gevarieerd appartementencomplex van tussen de 460 en 500 woningen. De verdeling is conform de sleutel die de gemeente Purmerend hanteert: 30% sociale huur, 30% middenhuur en 40% vrije sectorkoopwoningen.

Oude situatie achterzijde
Oud ontwerp achterzijde
Nieuw ontwerp achterzijde

Raad van State

Op dit moment loopt er nog een beroepsprocedure bij de Raad van State tegen het bestemmingsplan, waarop de gemeente heeft gereageerd met een verweerschrift. Tot op heden is er nog geen zittingsdatum van de Raad van State ontvangen, waardoor een mogelijke zitting niet eerder dan het eerste kwartaal van 2024 zal plaatsvinden. De exacte planning blijft vooralsnog onzeker, en de uitspraak wordt niet verwacht vóór het tweede kwartaal van 2024.

Omgevingsvergunning en opschortingsverzoek

Op 12 december 2023 heeft BPD de aanvraag omgevingsvergunning ingediend, waarin het aangepaste gebouwontwerp is opgenomen. Gelijktijdig is een opschortingsverzoek ingediend, waarin wordt verzocht de toetsing van de aanvraag uit te stellen tot een later moment in verband met de lopende beroepsprocedure van het bestemmingsplan. De definitieve goedkeuring van het bestemmingsplan is van belang voor de onherroepelijkheid van de omgevingsvergunning.

Oud ontwerp voorzijde
Nieuw ontwerp voorzijde

Illustraties: BPD

Relevante artikelen:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,797FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
6 ° C
7.2 °
5 °
82 %
4.9kmh
99 %
wo
10 °
do
8 °
vr
9 °
za
9 °
zo
8 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.