5.5 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeOndernemenTips voor de veiligheid van dakdekkers

Tips voor de veiligheid van dakdekkers

Het werk van een dakdekker kan ontzettend leuk zijn, maar ook zeker gevaarlijk. Je werkt toch op een redelijke hoogte, waarbij als je valt en verkeerd terecht komt je flinke schade kan oplopen. Maar gelukkig zijn er een hoop veiligheidsmaatregelen die je kan treffen als dakdekker. Hieronder geven we je enkele tips voor de veiligheid van dakdekkers.

Bescherming

Natuurlijk begint het allemaal bij de bescherming, je moet je als dakdekker goed beschermen. Het is belangrijk dat je altijd een veiligheidshelm draagt in combinatie met veiligheidsschoenen en handschoenen. Het is verstandig om niet zomaar de eerste beste schoenen te nemen, maar het liefste schoenen die anti slip zijn, zo is de kans dat je uitglijdt op het dak ook kleiner. Daarbij zijn er ook nog veiligheidsharnassen waar je gebruik van moet maken, als je dan valt dan wordt je nog opgevangen door je veiligheidsharnas.

Ladders en steigers

Om het dak op te komen heb je natuurlijk wel iets nodig, dit kunnen ladders en steigers zijn. Het is heel erg belangrijk dat bij de plaatsing van deze objecten er goed wordt gelet op het feit dat alles stabiel en correct gepositioneerd zijn. Het is belangrijk om voor dat je helemaal omhoog kruipt naar het dak, ze te controleren op stabiliteit.

Elektriciteit

Als je het dak op gaat, dan is het ook slim om rekening te houden met eventuele elektrische lijnen die er zijn. Je wilt natuurlijk niet geëlektrocuteerd worden.

Weersomstandigheden

Als dakdekker wil je natuurlijk zoveel mogelijk mensen helpen, maar dat kan niet altijd door de weersomstandigheden. Als het gevroren heeft en de dakpannen bijvoorbeeld heel glad zijn, dan kan het verstandiger zijn om de afspraak met de klant te verzetten naar een dag waarbij het veiliger is om het dak op te gaan. Mocht je op zoek zijn naar een goede en professionele dakdekker, kijk dan eens bij dak-brouwer.nl.

EHBO

Mocht er dan toch iets gebeuren, dan is het slim om altijd een EHBO-kit op zak te hebben. 

Het zijn van een dakdekker is erg leuk, maar kan ook erg gevaarlijk zijn. Om jezelf zo goed mogelijk te beschermen, doe je een veiligheidshelm op met speciale schoenen en handschoenen. Maak ook gebruik van een veiligheidsharnas. Controleer altijd of de ladders en steigers stabiel staan voor je er op klimt. Kijk uit bij elektriciteit en verzet eventuele afspraken bij weersomstandigheden die voor gevaar kunnen zorgen. Zorg altijd dat je een EHBO-kit hebt voor eventuele ongelukken.Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
half bewolkt
5.5 ° C
6.1 °
4.4 °
79 %
0.9kmh
73 %
di
5 °
wo
10 °
do
9 °
vr
7 °
za
7 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.