2.8 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeVrije tijdZorgverzekering in Purmerend 8 procent duurder

Zorgverzekering in Purmerend 8 procent duurder

Inwoners van Purmerend betaalden in 2023 bijna 8 procent meer voor hun zorgverzekering dan het jaar ervoor. Dat blijkt uit onderzoek van de financiële vergelijkingssite Geld.nl. In 2022 betaalden inwoners van Purmerend gemiddeld bijna 143 euro premie voor hun zorgverzekering. Dat steeg in 2023 naar ruim 153 euro per maand. Op jaarbasis betaalden inwoners van Purmerend ongeveer 130 euro meer!

“Het is niet alleen voor inwoners van Purmerend dat de zorgverzekering steeds duurder wordt. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2023 ook 7 procent meer voor zijn zorgverzekering”, verklaart Amanda Bulthuis, expert geld & verzekeringen bij Geld.nl. De gemiddelde Nederlander betaalde in 2022 ongeveer 139 euro voor zijn zorgverzekering. In 2023 is dat met 7 procent toegenomen, naar 149 euro per maand.

Inwoners van Purmerend betaalden dus een paar euro meer dan de gemiddelde Nederlander voor hun zorgverzekering. “Dat komt omdat meer inwoners van Purmerend kiezen voor een aanvullende zorgverzekering en minder Purmerenders kozen voor het maximale eigen risico”, aldus Bulthuis.

Meer inwoners van Purmerend kozen voor combinatiepolis

Naast de verhoogde premie zien we in de data ook dat meer inwoners van Purmerend in 2023 kozen voor een combinatiepolis. Een combinatiepolis is een zorgverzekeringwaarbij je voor bepaalde behandelingen naar door de verzekeraar gecontracteerde zorgverleners moet om een volledige vergoeding te krijgen. Voor andere behandelingen ben je vrij om zelf een zorgverlener te kiezen. “De reden waarom meer inwoners van Purmerend kozen voor een combinatiepolis, is dat een van de voordeligste zorgverzekeringen in 2023 de combinatiepolis van zorgverzekeraar VinkVink was”, zegt Bulthuis.

In 2022 koos slechts 8 procent van de overstappers uit Purmerend voor een combinatiepolis. Dat steeg naar bijna 19 procent in 2023!Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,799FansLike
2,537VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
onbewolkt
2.8 ° C
4.4 °
1.1 °
79 %
3.4kmh
3 %
di
7 °
wo
9 °
do
9 °
vr
7 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.