3.3 C
Purmerend
dinsdag 27 februari 2024
HomeGadgetsWorld Hottest Chips Challenge: Durf jij de uitdaging aan?

World Hottest Chips Challenge: Durf jij de uitdaging aan?

De world hottest chips challenge is een uitdaging waarbij mensen een chip moeten eten die bedekt is met poeder van de Carolina Reaper en de Trinidad Moruga Scorpion, twee van de heetste pepers ter wereld. De chip is zo heet dat hij in een vacuüm verpakte zak wordt geleverd met een waarschuwing om handschoenen te gebruiken bij het hanteren ervan.

De challenge is populair geworden op sociale media, waar veel mensen hun reacties op de chip hebben gefilmd en gedeeld. Sommige mensen houden het vol om de chip zonder water of melk weg te spoelen, terwijl anderen hevig beginnen te hoesten, tranen, zweten of zelfs overgeven. De challenge wordt ook wel de “one chip challenge” genoemd, omdat de meeste mensen het niet aandurven om meer dan één chip te eten.

Niet zonder risico’s

De challenge is echter niet zonder risico’s. Volgens experts kan het eten van extreem pittig voedsel leiden tot brandwonden in de mond, keel en maag, ademhalingsproblemen, hartkloppingen, duizeligheid of zelfs een anafylactische shock. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met de challenge en medische hulp te zoeken als men ernstige of langdurige klachten heeft.

De chip die gebruikt wordt voor de challenge is bedekt met poeder van de Carolina Reaper en de Trinidad Moruga Scorpion, twee van de heetste pepers ter wereld. De Carolina Reaper heeft een gemiddelde waarde van 1.569.300 SHU en een maximale waarde van 2.200.000 SHU op de Scoville schaal, die de scherpte van chilipepers en pittige sauzen meet.

De Trinidad Moruga Scorpion heeft een maximale waarde van 2.009.231 SHU op dezelfde schaal. Ter vergelijking, een jalapeño peper heeft een waarde tussen de 2.500 en 30.000 SHU, en een paprika heeft een waarde van 0 SHU.

Scoville schaal

De Scoville schaal is een manier om de scherpte van chilipepers en pittige sauzen te meten. De schaal is ontwikkeld door Wilbur Scoville in 1912 en geeft aan hoeveel keer een peper verdund moet worden voordat hij niet meer als scherp wordt waargenomen. Dit wordt uitgedrukt in Scoville heat units (SHU). Hoe hoger de SHU, hoe heter de peper.

De world hottest chips challenge is dus een spannende en gevaarlijke manier om je smaakpapillen op de proef te stellen. Durf jij het aan?

Bestel bij Bol.com


Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
3.3 ° C
4.4 °
2.8 °
78 %
0.5kmh
100 %
di
4 °
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.