2.4 C
Purmerend
dinsdag 23 april 2024
Home112Weer een oproep tot een gevecht - politie waarschuwt opnieuw

Weer een oproep tot een gevecht – politie waarschuwt opnieuw

Purmerend – Vandaag zou er mogelijk weer een vechtpartij plaatsvinden. De politie heeft verschillende oproepen gezien en de gegevens van de accounts vastgelegd. Tijd en locatie van de oproep van vandaag zijn, begrijpelijk, niet door de politie bekend gemaakt.

“Weet dat dergelijke oproepen niet oké zijn, ook niet als je het alleen maar deelt. En weet dat wij onderzoek verrichten. Ook zullen wij in de omgeving van de locatie zijn waar men het gevecht wil laten plaatsvinden. Daar zullen wij optreden tegen ongeregeldheden.”, laat de politie via social media weten.

Ook op 5 februari waarschuwde de politie al voor een mogelijke vechtpartij bij Vonk in Purmerend. Toen bleef het relatief rustig. Drie dagen eerder, op 2 februari, verzamelde zich wel een grote groep jongeren voor de school. De ruzie zou betrekking hebben op een meisje dat op social media rascistische uitspraken heeft gedaan. Toen liet de politie het volgende weten:

Ook als je alleen even ‘komt kijken’, kun je in de problemen komen volgens de wet. Je kunt dan te maken krijgen met ‘openlijke geweldpleging, art 141’. “Een dader van openlijk geweld hoeft niet altijd zelf geweldshandelingen te hebben verricht om strafrechtelijk aansprakelijk te zijn. Vereist is dat sprake is van een ‘voldoende wezenlijke en significante bijdrage aan het geweld’. Zo kan ook degene die een ander opjut om geweld toe te passen onder de reikwijdte van dit artikel vallen”, laat de politie weten.
Advertisement

En dan hoef je zelf nog niet eens actief op te jutten. Politie: “Een grote groep zou je in bepaalde situaties aan kunnen merken als “verstoren openbare orde”. Alles heeft te maken met context.”

Kortom: ben jij ‘uitgenodigd’ om even langs te komen bij het Vonk vandaag, of loop je er toevallig langs. Doorlopen of wegblijven is verstandig!

Relevante artikelen:



Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

1 REACTIE

  1. Er zijn dus namen en rugnummers van de opruiers/delers van de oproepen.
    Preventief bezoekje van de Politie? Aldanniet in het bijzijn van ouders/opvoeders?
    Oproep aan allen: blijf er i.i.g. weg van: een kijkerd is net zo de l*l als de dader.
    Niet luisteren of een welgemeend advies opvolgen en dan opgepakt worden?
    Prima, dan ook niet mauwen, klagen of janken.
    Het wordt met de dag gekker in Purmerend-dit is er een (etterend) voorbeeld van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,899FansLike
2,549VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
zeer lichte bewolking
2.4 ° C
3.9 °
0.7 °
77 %
1.3kmh
11 %
di
10 °
wo
9 °
do
10 °
vr
12 °
za
13 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.