4.2 C
Purmerend
woensdag 28 februari 2024
Home112Verdachte Nino H. ontkent betrokkenheid bij schietpartij Purmerend: "Hoorde ineens knallen"

Verdachte Nino H. ontkent betrokkenheid bij schietpartij Purmerend: “Hoorde ineens knallen”

Amsterdammer Nino H. (21) zegt totaal verrast te zijn geweest door de schietpartij en de explosie aan de Boeierstraat in Purmerend, vorig jaar april. Justitie verdenkt hem van het plaatsen van een brandbom en een bedreiging met een vuurwapen. Zelf zegt hij dat hij alleen maar even naar Purmerend hoefde te rijden, tot zijn bijrijder plots vroeg of hij even wilde wachten zodat hij ‘iemand kon laten schrikken’. 

Uit tapgesprekken van de politie zou, volgens de advocaat van de verdachte, blijken dat hij alleen maar een chauffeur was en pas achteraf hoorde wat er was gebeurd. “Die kankermongool heeft me geboord weetje”, zo vertelde zijn advocaat vandaag tegen de rechter. Met ‘die kankermongool’ doelt H. op de man waarmee hij in de auto zat. 

“Ik hoorde een paar knallen en toen kwam ‘ie terugrennen. Toen wist ik het, ik zat in de problemen.”, zegt H. vandaag zelf in de rechtbank van Alkmaar. Ook laat hij weten vervolgens  ‘een woordenwisseling’ te hebben gehad met de man die hij naar de Boeierstraat moest rijden. 

Wie zijn Passagier is, wordt vandaag niet duidelijk in de rechtszaal. De voorbereidende zitting van vandaag is een onderdeel van een veel grotere zaak. Vorig jaar woede er een bendeoorlog in Purmerend en de Beemster waarbij meerdere huizen werden beschoten en brandbommen afgingen. Daarbij raakte ook onschuldige betrokken.

Wat is er allemaal gebeurd?
Op dinsdagavond 11 april rond 21.45 uur kreeg de politie een melding van een schietincident op de Belthoeve in Middenbeemster. Rond 4.30 uur op woensdag 12 april zijn knallen gehoord aan de Boeierstraat in Purmerend. In deze straat bleek de gevel en het raam van een woning beschadigd te zijn door kogelinslagen. Waarschijnlijk is er ook een brandbom afgestoken bij de voordeur.

Op donderdagavond 13 april rond 22.50 uur werd een woning aan de Weverstraat in Purmerend beschoten. Vrijdagochtend 14 april rond 3.10 uur ging een explosief af bij een woning aan het Groenveld in Middenbeemster.

In de nacht van zondag 16 april op maandag 17 april is een explosie geweest bij een woning aan de Weverstraat in Purmerend. Om 1.17 uur kwam de eerste melding binnen. Vlak na de explosie ontstond een brand bij de woning.

Alle geweldsincidenten worden door het OM met elkaar in verband gebracht.

De verdachte zit nu nog vast. Advocaat Menno van Gaalen pleit bij de rechter voor het vrijkomen van zijn cliënt, zodat hij de behandeling van de zaak in vrijheid mag afwachten. Desnoods met een enkelband. Daarbij refereert hij aan een andere verdachte van de geweldsexplosie die nu ook thuis de zaak mag afwachten.

De officier van justitie ziet daar niets in en zegt dat de rechtsorde behoorlijk geschokt is. “Dit soort dingen gebeuren niet alleen in Rotterdam, maar ook in Noord-Holland”, laat ze de rechter weten. Nino H. zou wel meewerken aan het onderzoek, maar alleen dingen verklaren die al bekend zijn. “Voor de rest beroept hij zich op zijn zwijgrecht”, als dus de officier.

De rechter beslist deze week of H. langer vast blijft zitten of niet.

Relevant artikel:Steun Regio Purmerend met een kleine donatie. Alle kleine beetjes helpen en moedigen ons aan om nieuws te blijven maken. Voor iedereen. Alvast bedankt.


Gerelateerde artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in


Advertentie


Onze Socials

9,798FansLike
2,538VolgersVolg
1,637VolgersVolg

Het weer

Purmerend
bewolkt
4.2 ° C
5.6 °
2.4 °
75 %
2.2kmh
100 %
wo
9 °
do
8 °
vr
8 °
za
9 °
zo
6 °

Laatste berichten

Laatste reacties

Chat openen
1
Tip de redactie!
Tip hier de redactie van Regio Purmerend of stel uw vraag.